Ontbijt Sweets

Vegan blueberry crumble

Vegan blueberry crumble

Dit recept voor vegan blueberry crumble heb ik ontwikkeld voor een onwijs leuke online foodies brunch. Hiervoor hebben we allemaal een lekker brunch recept gemaakt en dit was die van mij. Super leuk om op deze manier een brunch te houden nu het wat moeilijker in het echt te doen is. Deze vegan blueberry crumble is dan ook een perfect recept voor bij de brunch. Door ze in kleine schaaltjes te doen heb je een kleine portie voor jezelf, zodat je nog genoeg over hebt om van andere lekkere dingen te proeven. Maar het is ook een heerlijk recept om een grotere schaal te maken en van te genieten als ontbijt, tussendoor of als dessert. Met deze crumble kun je eigenlijk alle kanten op.

Let’s make some crumble!

Ingrediënten
voor 4 personen
– 250 gram (diepvries) blauwe bessen
– sap van 1/2 citroen
– 1 el maple syrup
– 1/2 tl vanille extract
– 50 gram havermout
– 20 gram amandelmeel
– 15 gram amandelen
– 15 gram amandelpasta
– snuf kaneel
– 2 el agavesiroop
– 1 el plantaardige margarine
plantaardige yoghurt

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Meng voor de vulling de blauwe bessen met het citroensap, 1 el agavesiroop en 1/2 tl vanille extract
2. Verdeel de vulling over 4 schaaltjes (je kunt ook 1 grote maken)
3. Hak de amandelen in kleine stukjes
4. Meng in een kom de havermout, amandelen, amandelmeel en snuf kaneel door elkaar
5. Voeg vervolgens de amandelpasta, agavesirrop en plantaardige margarine toe en meng dit door elkaar tot een kruimelig deeg
6. Verdeel met je handen het kruimel deeg over de schaaltjes met vulling
7. Zet de crumble voor 30 – 35 minuten in de oven
8. Serveer de crumble met wat plantaardige yoghurt

Vegan blueberry crumble

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.