Ontbijt

Zelfgemaakte bananenbrood granola

Zelfgemaakte bananenbrood granola

Dit zelfgemaakte bananenbrood granola recept is heerlijk wanneer je houdt van bananenbrood en granola. Persoonlijk vind ik zelfgemaakte granola veel lekkerder dan die uit de winkel. Vaak bevatten de granola’s uit de supermarkt onnodig veel suiker. Daarnaast kun je wanneer je zelf granola maakt precies toevoegen wat jij lekker vind en kun je daar mee variëren. Ik vind deze bananenbrood granola echt top en heb eigenlijk altijd wel een portie in huis staan. Wanneer hij op is maak ik hem ook weer meteen bij. Dat geeft wel aan dat hij wel lekker moet zijn toch? Lekker op een smoothiebowl zoals deze, als topping op je yoghurt of gewoon om zo te eten.

Let’s make some granola!

Ingrediënten
voor 1 portie
– 100 gram havermout
– 100 gram gemengde noten en zaden
– 1 banaan
– 30 gram pindakaas
– 2 el maple syrup
– 1 tl vanille extract
– 1 el kokosrasp
– snuf kaneel
– snuf speculaaskruiden

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Hak de noten fijn
2. Meng in een kom de havermout, noten en zaden, kokosrasp, kaneel en speculaaskruiden door elkaar
3. Prak in een andere kom de banaan en voeg daarna de pindakaas, maple syrup en vanille toe en meng dit goed door elkaar
4. Voeg nu het banaan mengsel toe aan kom met havermout en mix dit tot een geheel
5. Leg een bakpapier op een bakplaat en verdeel het granola mengsel over de bakplaat. Zorg ervoor dat hij goed verdeeld is en niet te dik is
6. Zet voor circa 20 minuten in de oven en laat daarna goed afkoelen

Zelfgemaakte bananenbrood granola

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.