Ontbijt

Dirty chai overnight oats

Dirty chai overnight oats

Ondertussen weet je misschien al wel dat ik fan ben van overnight oats. Het blijft voor mij echt het favoriete ontbijt om de ochtend mee te starten wanneer ik een drukke dag heb. Op deze manier zorg ik ervoor dat ik de dag goed begin zonder dat het me veel stress oplevert in de ochtend. Ik vind het ideaal om mijn ontbijt al klaar te hebben staan, zodat ik op mijn gemak me verder klaar kan maken voor de dag. Wel blijf ik altijd op zoek naar nieuwe varianten om te proberen. Nu ben ik zelf fan van alles met een chai smaak en ik hou van koffie, dus deze dirty chai overnight oats konden niet ontbreken. De combinatie van chai en koffie is echt geweldig en als jij net zo een koffie fan bent als ik dan moet je deze dirty chai overnight oats echt eens proberen. Je kopje koffie en je ontbijt in één. Als dat geen goede start van de dag is dan weet ik het ook niet meer. Zet hem in de avond alvast klaar en het begin van jouw dag kan niet meer stuk. Ben je op zoek naar meer lekkere overnight oats recepten? Probeer dan ook zeker eens deze chocolade peer overnight oats of deze appel karamel overnight oats.

Let’s make some overnight oats!

Ingrediënten
voor 1 – 2 personen
– 80 gram havermout
– 100 gram plantaardige kwark
– 150 ml plantaardige melk
– 1 espresso
– 1 el chiazaad
– 1 banaan
– 1 tl chai kruiden
– 1 tl vanille extract + 1 tl maple syrup of een paar vanille flavdrops
pecannoten, frambozen

Bereiding
Maak de overnight oats de avond van tevoren klaar
1. Zet een espresso
2. Meng de havermout met het chiazaad, de chai kruiden, de banaan in plakjes, de helft van de plantaardige, de plantaardige melk, de espresso en vanille extract + maple syrup of de flavdrops
3. Verdeel de overnight oats over 2 glaasjes en verdeel daar boven de andere helft van de kwark. Zet voor een nachtje in de koelkast
4. Maak in de ochtend af met wat vers fruit zoals frambozen en wat pecannoten. Ook lekker met wat extra pindakaas of amandelpasta

Dirty chai overnight oats

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.