Snacks Spreads and Dips

Baba ganoush

Baba ganoush

Baba Ganoush is een heerlijk gerecht voor bij de borrel. Het is een dip op basis van aubergine en komt uit het Midden Oosten. Voor dit recept heb je eigenlijk maar 5 ingrediënten nodig en je hebt het zo gemaakt. Het duurt alleen even om de aubergines in de oven te doen, maar daar hoef je verder zelf niks voor te doen. Een ideaal recept dus als je op zoek bent naar een lekkere dip voor bij de borrel, niet te veel tijd ermee kwijt wilt zijn en niet te veel ingrediënten voor nodig hebt. Daarnaast is deze dip eigenlijk op basis van groenten, dus dat is ook nog eens een win-win. Heerlijk smaakvol en lekker om te serveren met wat (zelfgemaakt) naanbrood.

Let’s make some Baba Ganoush!

Ingrediënten
voor 1 portie
– 2 grote aubergines
– 2 teentjes knoflook
– 2 el tahin
– sap van 1/2 citroen
– snuf komijn

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Snijd de aubergines over de lengte doormidden en leg deze met de snijkant naar beneden op een bakplaat. Zet voor circa 45 minuten in de oven en laat de aubergines daarna goed afkoelen
2. Haal met een lepel de binnenkant van de aubergine eruit en doe dit in een blender
3. Voeg vervolgens de teentjes knoflook, citroensap, tahin en komijn toe en blend dit tot een gladde spread
4. Breng de Baba Ganoush op smaak met peper en zout
5. Serveer met granaatappelpitjes, sesamzaad en verse koriander. Lekker met (zelfgemaakt) naanbrood, pitabrood, toastjes of op een broodje

Baba ganoush

1 Reactie

  1. […] Heb jij behoefte aan een leuke toevoeging aan jouw lunch of borrel? Dan is dit recept voor baba ganoush ideaal voor jou! Recept door @healthyhabbitsbyhilde […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *