Snacks Sweets

Citroen blauwe bessen yoghurt cake

Citroen blauwe bessen yoghurt cake

De afgelopen tijd is het niet zo een fantastisch zomers weer geweest. Veel regen en minder lekkere dagen. Zulk weer vraagt om lekkere bakrecepten. Heerlijk om dan in de keuken te staan en wat lekkers in de oven te schuiven. En ideaal, want je hebt nog eens een lekker tussendoortje ook. Deze citroen blauwe bessen yoghurt cake is een perfect recept daarvoor. Heerlijk om op een mindere dag te maken, maar wel nog lekker zomers en fris door de citroen en de blauwe bessen. Zelf vind ik het perfect om in plakjes in te vriezen, zodat ik de rest van de week nog een lekkere snack heb om tussendoor te nemen. Maar deze citroen blauwe bessen yoghurt cake doet het ook goed als je een snel en makkelijk ontbijt nodig hebt. Op zoek naar meer lekkere bakrecepten? Probeer ook eens deze chocolate chip bananenbrood of deze carrot cake.

Ingrediënten
voor 1 cake
– 200 gram havermeel
– 45 gram amandelmeel
– 80 gram plantaardige kwark of yoghurt
– 80 ml plantaardige melk
– 80 gram ongezoete appelmoes
– 2 rijpe bananen
– 80 gram dadels
– 1 citroen
– 1 tl vanille extract
– 1 tl kaneel
– 2 tl bakpoeder
– 1/2 tl baksoda
– snuf zout
– 150 gram blauwe bessen

voor de topping
– 100 gram plantaardige kwark of yoghurt
– 1 tl citroensap
– paar druppels vanille flavdrops of 1 tl vanille extract + 1 tl maple syrup
– handje pistachenoten

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Meng in een kom het havermeel met het amandelmeel, de kaneel, bakpoeder, baksoda en een snuf zout
2. Rasp de schil van de citroen en leg dit apart. Doe de plantaardige melk in een bakje en voeg het sap van de citroen er aan toe. Zet dit even opzij
3. In een blender, doe de bananen met de plantaardige yoghurt, appelmoes, dadels en vanille extract. Meng dit tot een glad mengsel
4. Voeg het vloeibare mengsel toe aan de kom met het meel, samen met de plantaardige melk en citroenrasp. Meng tot een samenhangend beslag
5. Doe de blauwe bessen in een schaaltje en voeg hier een eetlepel meel aan toe. Meng dit zodat alle blauwe bessen bedekt zijn. Spatel de blauwe bessen door het beslag heen
6. Bedek een bakvorm met bakpapier en giet het beslag hierin. Zet in de oven voor circa 50 minuten. Controleer met een sateprikker of hij gaar is. Laat goed afkoelen
7. Meng voor de topping de yoghurt met het citroensap en de vanille. Hak de pistachenoten fijn
8. Zodra de cake is afgekoeld, maak af met de yoghurt topping en de gehakte pistachenoten. Voeg eventueel nog wat extra blauwe bessen als decoratie

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.