Muhammara is een heerlijke spread op basis van walnoten, granaatappel en gegrilde paprika. Het is zoet, heeft een lekkere geroosterde smaak en is licht pittig. Ik vind het een heerlijke spread om met toastjes te eten, maar ik vind het ook lekker om het gewoon op een boterham te smeren. Het voordeel van zulke spreads vind ik altijd dat je in een keer een hoeveelheid maakt en je voor een paar dagen weer vooruit kan. Zelfgemaakt vind ik sowieso altijd veel lekkerder dan uit de supermarkt. Daarnaast is het stiekem nog best makkelijk te maken ook.
Let’s make some spreads!
Ingrediënten
voor 1 portie
– 2 rode paprika’s
– 60 gram granaatappelpitjes
– 40 gram walnoten
– 1 teentje knoflook
– sap van 1/2 limoen
– snuf komijn
– snuf chilivlokken
toastjes, verse peterselie
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Was de paprika’s, leg ze op een bakplaat en pof ze in de oven voor circa 20 minuten
2. Rooster ondertussen de walnoten in een droge pan
3. Wanneer de paprika’s gepoft zijn, verwijder het velletje en de zaadlijsten. Het velletje zou er nu makkelijk af moeten komen
4. Maak het teentje knoflook schoon
5. Doe alle ingrediënten voor de muhammara in een keukenmachine, samen met wat peper en zout, en blend tot een gladde spread. Afhankelijk van je voorkeur kun je de spread zo glad maken als jij wilt, of kun je hem nog wat grover laten
6. Doe de muhammara in een schaaltje en maak af met wat extra walnoten, granaatappelpitjes en verse peterselie. Serveer met wat toastjes
[…] granaatappelpitjes. Ik heb al een recept van de originele variant op mijn blog staan, deze vindt je hier. Echter vind ik dit zo lekker dat ik zin had om eens een andere variatie op dit recept te maken. […]