Diner

Gnocchi met tomatensaus

Gnocchi met tomatensaus

Gnocchi. Het is een Italiaanse pasta soort, gemaakt met aardappel. Ik heb het laatst pas voor het eerst ontdekt. Ik had er al wel eerder van gehoord, maar eigenlijk had ik het nog nooit geprobeerd. Daar moest natuurlijk verandering in komen, en wat ben ik blij dat ik daar verandering in heb gebracht. Het is namelijk echt onwijs lekker. Deze gnocchi met tomatensaus is een vrij simpel recept, maar dat vind ik juist heel erg lekker vaak. Gewoon met een lekkere zelfgemaakte tomatensaus, heerlijk.

Let’s make some pasta!

Ingrediënten
voor 2 – 3 personen
– 400 gram gnocchi
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– bakje cherrytomaten (250 gram)
– 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
– 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
– 1 el Italiaanse kruiden
– handje verse basilicum
rucola, cherrytomaatjes, basilicum

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Was de tomaatjes en halveer deze. Leg ze in een ovenschaal en besprenkel met wat olijfolie, peper en zout. Zet in de oven voor circa 15 minuten
2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn
3. Verhit een pan op het vuur en fruit hierin de ui en knoflook aan
4. Voeg hier vervolgens de tomatenpuree aan toe en bak even mee
5. Voeg de tomatenblokjes, cherrytomaten uit de oven en Italiaanse kruiden aan toe. Laat circa 10 minuten zachtjes pruttelen
6. Bak de gnocchi in een bakpan met een scheutje olie tot ze goudbruin worden
7. Doe tenslotte het handje verse basilicum bij de tomatensaus en breng op smaak met peper en zout
8. Serveer de gebakken gnocchi met de tomatensaus en maak af met wat extra cherrytomaatjes, basilicum en rucola

Gnocchi met tomatensaus

1 Reactie

  1. […] ik nog niet zo lang geleden ontdekt heb. Zonde, want het is echt heerlijk. Al eerder heb ik deze gnocchi met tomatensaus gemaakt, die ook heel erg lekker is. Deze gnocchi met pistache pesto is wel een extra feestelijk […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.