Diner Lunch

Wortel harissa soep

Wortel harissa soep

Het is nog steeds winter en dat betekent dat het nog steeds soep seizoen is. Bij mij kan een goede soep altijd, maar in de winter is het toch wel extra lekker. Zeker wanneer het nog koud en regenachtig is vind ik het fijn om op te warmen met een goede kop soep. Het liefste heb ik heerlijk romige en dikke soepen die vol van smaak zijn. Deze wortel harissa soep is dat zeker. De wortels worden eerst in de oven geroosterd wat de wortels extra smaak geeft. De harissa geeft deze soep juist weer net een beetje pit en de kokosmelk verzacht dat iets en maakt de soep heerlijk romig. De perfecte soep als je het mij vraagt. Hij is makkelijk te maken, je hoeft er weinig werk voor te doen en bevat weinig ingrediënten. Deze wortel harissa soep is ideaal om te meal preppen zodat je de rest van de week nog een lekkere soep hebt als lunch of avondmaaltijd. Vergeet niet om de soep te serveren met wat brood (ik heb hier gekozen voor naan) en je maaltijd is klaar. Op zoek naar meer lekkere soep recepten? Probeer dan ook zeker eens deze pompoen bloemkool soep of deze pompoen pastinaak soep.

Let’s make some soup!

Ingrediënten
voor 4-6 personen
– 1 kilo winterpeen
– 1 bol knoflook
– 1 ui
– 1 L groentebouillon
– 2 el harissa
– 200 ml kokosmelk
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– 1 tl komijn
– sap van 1/2 citroen
naan, peterselie, sesamzaad

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Snijd de wortel in grove stukken en verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met het gerookt paprikapoeder, komijn, peper, zout en wat olijfolie. Meng dit door elkaar
2. Voeg de knoflook toe aan de bakplaat en besprenkel ook dit met wat olijfolie. Zet in de oven voor circa 40 minuten en meng halverwege een keer door
3. Snipper de ui en fruit deze in een pan met een scheut olie. Voeg vervolgens de harissa toe, bak dit even mee en doe de groentebouillon erbij
4. Zodra de groenten geroosterd zijn, voeg de winterpeen toe aan de pan en laat dit nog even mee koken
5. Doe het geheel in de blender, samen met de knoflook, kokosmelk en citroensap. Blend dit tot een glad geheel
6. Serveer de soep met wat naan, peterselie en sesamzaad

Wortel harissa soep

1 Reactie

  1. […] mist. Op zoek naar meer lekkere recepten zonder vlees en zuivel? Probeer dan ook zeker eens deze wortel harissa soep of deze oesterzwam […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.