Diner Lunch

Pompoen bloemkool soep

Pompoen bloemkool soep

Weer al een pompoen soep recept, ik weet het. Maar geloof me, deze pompoen bloemkool soep is echt geweldig. Ik krijg gewoon geen genoeg van soepjes in de winter en pompoen is een van mijn favoriete groenten dus wanneer deze in het seizoen is maak ik daar graag volop gebruik van. Deze pompoen bloemkool soep is echt next level door de halloumi croutons. Ik zie soep zelf altijd als iets wat je aan moet kleden. Op deze manier voeg je verschillende smaken, structuren en voedingsstoffen toe. Hierdoor wordt het een geweldige maaltijd die goed vult en alles behalve saai is. Het lekkerste vind ik het om deze soep te serveren met wat zelfgemaakt naan, maar je kunt hier natuurlijk voor kiezen om gewoon jouw favoriete brood te gebruiken. Hoe dan ook is deze soep echt een aanrader en hij is ook makkelijk te maken. De groenten worden in de oven geroosterd en daarna hoef je de soep alleen nog maar te blenden. Ideaal voor een doordeweekse maaltijd! Op zoek naar meer lekkere pompoen soep recepten? Probeer dan ook zeker eens deze pompoen zoete aardappel soep of deze pompoen pastinaak soep.

Let’s make some soup!

Ingrediënten
voor 4 – 6 personen
– 1 pompoen
– 1 bloemkool
– 1 winterpeen
– 1 ui
– 4 teentjes knoflook
– 1L groentebouillon
– 200 ml kokosmelk
– 2 el Garam Masala kruiden
– 1 klein blikje kikkererwten
– 1 tl gerookt paprika poeder
– 1 tl knoflookpoeder
– 100 gram halloumi
limoen, bosui, koriander, sesamzaad, (zelfgemaakt) naan

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Maak de pompoen, bloemkool en winterpeen schoon en snijd in grove stukken. Verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken
2. Voeg de teentjes knoflook toe aan de bakplaat met groenten en verdeel hierover 1 el van de garam masala kruiden, olijfolie, peper en zout. Zet in de oven voor circa 40 minuten. Roer halverwege een keer door. Verdeel ook de kikkererwten over een bakplaat bestrooi deze met het paprika poeder, knoflookpoeder, peper, zout en wat olijfolie. Zet deze ook in de oven maar voor 30 minuten
3. Snipper de ui. Fruit deze aan in een pan met wat olie en voeg daarna de andere el garam masala kruiden toe. Voeg hier de groentebouillon aan toe
4. Zodra de groenten geroosterd zijn, doe deze in een blender samen met de bouillon. Blend dit tot een glad geheel
5. Doe de soep terug in de pan en voeg hier nog de kokosmelk aan toe
6. Snijd de halloumi in blokjes, verhit een pan op het vuur met wat olie en bak hierin de halloumi rondom goudbruin
7. Serveer de soep met de geroosterde kikkererwten, halloumi croutons, limoen, koriander, bosui, sesamzaad en naan

Pompoen bloemkool soep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *