Diner

Pittige tahin noedels

Pittige tahin noedels

Noedels zijn een perfecte snelle doordeweekse maaltijd. Ze hebben altijd maar kort de tijd nodig waardoor je dus snel en makkelijk een maaltijd op tafel hebt staan. Alles wat het verder nodig heeft is wat groenten, een eiwitbron en natuurlijk een lekkere saus. Deze pittige tahin noedels hebben dat allemaal. Gevuld met lekker veel groenten, tofu als eiwitbron en een romige, pittige tahin saus. De pittige tahin saus past super goed bij deze noedels aangezien tahin gemaakt wordt van sesamzaad. Sesam en noedels gaan wat mij betreft heel goed samen. Door het gebruiken van tahin als basis van de saus worden deze noedels heerlijk romig, zonder dat je echt room toevoegt. Deze pittige tahin noedels zijn wat pittig, mocht je niet zo van heel pittig houden kun je er wat minder sriracha aan toevoegen. Dan heb je nog steeds de heerlijke romige tahin noedels, maar dan net iets minder pittig. Op zoek naar meer lekkere noedels recepten? Probeer dan ook zeker eens deze mango noedels salade of deze curry noedelsoep.

Let’s make some noodles!

Ingrediënten
voor 2 – 3 personen
– 1 blok tofu (375 gram)
– 150 gram volkoren noodles
– 1 kleine broccoli
– 1 rode paprika
– 1 winterpeen
– 1 ui
– 3 teentjes knoflook
– 1 stukje gember (circa 1 cm)
– 1 rode peper
– 1 el maizena
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– 1 tl knoflookpoeder
– 3 flinke el tahin
– 2 el sojasaus
– 1 el maple syrup
– sap van 1/2 limoen
– 1 tl sriracha
sesamzaad, limoen, koriander, bosui

Bereiding
1. Laat de tofu goed uitlekken. Snijd de tofu in blokjes en doe deze in een schaal. Voeg hier de maizena, paprikapoeder, knoflookpoeder en 1 el sojasaus aan toe. Meng dit door elkaar en laat even staan
2. Snijd ondertussen de broccoli in roosjes, de paprika in reepjes, de wortel in plakjes, de ui in ringen en de knoflook, gember en rode peper fijn. Kook de noedels zoals aangegeven staat op de verpakking
3. Meng de ingrediënten voor de saus door elkaar: de tahin, 1 el sojasaus, limoensap, maple syrup en sriracha. Verdun het met wat water totdat je de gewenste consistentie hebt
4. Verhit een pan op het vuur met wat olie en bak hierin de tofu blokjes goudbruin. Haal deze uit de pan en zet aan de kant
5. Voeg wat extra olie toe aan de zelfde pan en bak hierin de ui, gember en rode peper kort. Voeg vervolgens de broccoli, rode paprika en wortel toe en bak dit mee totdat de groenten beetgaar zijn. Doe op het laatste de knoflook erbij en bak nog 1 minuut mee
6. Doe nu de noedels, tofu en tahin saus erbij en meng alles goed door elkaar. Breng op smaak met peper en voeg eventueel wat extra sojasaus toe
7. Serveer de noedels met extra limoen, sesamzaad, koriander en bosui

Pittige tahin noedels

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.