Diner Lunch

Orzo salade

Orzo salade

Als je denkt dat salades saai zijn, dan moet je deze orzo salade eens proberen. Deze zit vol met smaak dankzij de mega lekkere en romige dressing. Ik hou echt van een goed gevulde salade, maar in de herfst maak ik er graag wel een lauw-warme salade van. De orzo wordt gekookt en de groenten geroosterd waardoor het dat warme element geeft. De dressing in deze salade is echt geweldig. Je maakt hem met geroosterde paprika en zongedroogde tomaat, wat deze orzo salade zo lekker maakt. In dit recept heb ik verschillende groenten gebruikt om te roosteren, maar het mooie hieraan is dat je prima de groenten kunt gebruiken die jij lekker vind of je toevallig nog in de koelkast hebt liggen. Een perfect recept dus ook om restjes op te maken! Daarnaast is dit ook een ideaal recept om van tevoren te bereiden. Je kunt deze goed in de koelkast bewaren en zelfs ook koud eten. Zo heb je nog een lekkere lunch de volgende dag of weer een avondmaaltijd klaarstaan. Op zoek naar meer lekkere herfstige salades? Probeer dan ook zeker eens deze pompoen parelcouscous salade.

Let’s make some salad!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 150 gram orzo
– 1 klein blikje kikkererwten (200 gram)
– 1/2 pompoen
– 2 rode paprika’s
– 1/2 courgette
– 1 rode ui
– 4 teentjes knoflook
– 60 gram zongedroogde tomaat
– 1 el tahin
– sap van 1/2 citroen
– 1 tl paprika poeder
– 1 tl komijn
– 1 tl knoflookpoeder
– 1 el olijfolie
– 15 gram verse dille
– 2 handjes veldsla
– feta
sesamzaad, dille

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Snijd de pompoen, courgette, 1 paprika en rode ui in grove stukken. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en bestrooi met het paprika poeder, komijn, knoflookpoeder, olijfolie, peper en zout. Leg de overgebleven paprika in zijn geheel op de bakplaat samen met de teentjes knoflook. Zet in de oven voor circa 35 minuten
2. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken. Kook de orzo zoals beschreven staat op de verpakking. Snijd de dille fijn
3. Verwijder de zaadlijsten en het velletje van de hele paprika en verwijder het vel van de teentjes knoflook. Meng in een blender (of gebruik een staafmixer) de geroosterde paprika, de zongedroogde tomaat, knoflook, tahin en citroensap. Breng op smaak met peper en zout en verdun eventueel met wat water
4. Maak de salade door de orzo te mengen met de veldsla, geroosterde groenten, kikkererwten, dille en 2/3e van de dressing. Verdeel de salade over 2 borden en maak af met wat extra dressing, feta en sesamzaad

Orzo salade

2 Reacties

  1. […] Een top recept voor door de week. Op zoek naar meer orzo recepten? Probeer dan ook zeker eens deze orzo salade of deze geroosterde paprika […]

  2. […] meer lekkere salades die in de winter prima gegeten kunnen worden? Probeer dan ook zeker eens deze orzo salade of deze pompoen parelcouscous […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.