Een quesadilla is eigenlijk niks anders dan een Mexicaanse tosti, oftewel een tosti gemaakt van tortilla wraps. Deze no-tuna quesadilla’s zijn geïnspireerd op de tuna melt, maar dan volledig vegan en misschien net een beetje anders. Laatst ontving ik namelijk de visvrije tonijn om te proberen en eigenlijk was dit recept meteen hetgeen waar ik aan dacht daarbij. Zelf ben ik niet zo een fan van vegan kaas, dus vandaar dat ik deze in dit recept niet gebruikt heb, maar mocht je dat wel lekker vinden dan kun je die uiteraard altijd toevoegen voor een nog echtere tuna melt. Zelf vind ik hem zo al mega lekker, quesadilla’s zijn voor mij een comfortfood en als dat ook nog eens makkelijk en snel te maken is dan ben ik al helemaal blij. Met dit recept zit je dan helemaal goed. Lekker als lunch, maar ook prima als een (zomers) diner. Eens wat anders proberen? Ga dan eens voor mijn ontbijt quesadilla’s, zoals deze met pindakaas en banaan of deze met appel karamel.
Let’s make some quesadilla’s!
Ingrediënten
voor 2 stuks
– 4 volkoren tortilla wraps
– 1 avocado
– 1 blikje visvrije tonijn naturel
– 1 blikje kikkererwten (200 gram)
– 1/2 rode ui
– 2 el augurken blokjes
– 2 el vegan mayonaise
– 1 el tahin
– sap van 1/2 citroen
– 1 tl mosterd
– 2 el verse dille
– 1 el verse bieslook
– snuf knoflookpoeder
– snuf gerookt paprikapoeder
– 4 el salsa
Optioneel: (vegan)kaas
Bereiding
1. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken
2. Snijd de rode ui, verse dille en bieslook fijn
3. Doe de kikkererwten in een kom en prak deze grof met een vork. Er mogen nog best wel wat stukken in zitten
4. Voeg de visvrije tonijn toe aan de kom, samen met de gesneden rode ui, verse dille, bieslook, augurk, mayonaise, tahin, citroensap, mosterd, knoflookpoeder en gerookt paprikapoeder. Meng dit door elkaar tot een geheel en breng op smaak met peper en zout
5. Prak de avocado fijn en verdeel deze over de 4 volkoren tortilla wraps
6. Verdeel vervolgens het ’tonijn’ mengsel over 2 van de tortilla wraps
7. Zet een bakpan op het vuur en leg hier 1 tortilla in met het ’tonijn’ mengsel erop. Leg een andere tortilla wrap die besmeerd is met alleen avocado erbovenop en bak deze aan beide kanten krokant. Herhaal dit met de andere tortilla’s. Mocht je (vegan)kaas toe willen voegen, dan kun je deze eroverheen doen voordat je de tweede tortilla wrap erbovenop legt
8. Serveer de quesadilla’s met de salsa