Lunch

Geroosterde tomatensoep

Geroosterde tomatensoep

Met een goede tomatensoep kun je mij absoluut blij maken. Het is en blijft een all-time favorite. Deze geroosterde tomatensoep heeft een extra diepe smaak door het roosteren van de tomaten. Zoals je wellicht al wel is opgevallen ben ik dol op het roosteren van mijn groenten. Ook als het gaat om soep, dat geeft de soep namelijk een extra lekkere smaak. Samen met verse kruiden is dit een recept waar je iedereen blij mee kunt maken.

Let’s make some soup!

Ingrediënten
voor 4 – 6 personen
– 1 kg romatomaten
– 2 uien
– 4 teentjes knoflook
– 1 L groentebouillon
– 1 el balsamicoazijn
– 1 tl oregano
– paar takjes verse tijm
– handje verse basilicum
pijnboompitten, verse basilicum, volkoren brood

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Snijd de tomaten over de lengte doormidden en verwijder de schil van de knoflookteentjes en snijd de ui in grove stukken
2. Leg de tomaten met de snijkant naar boven op een bakplaat, samen met de teentjes knoflook, ui en takjes tijm. Besprenkel de tomaten met wat olijfolie, balsamicoazijn, peper en zout
3. Rooster de groenten circa 30 minuten in de oven
4. Doe de groenten in een soeppan wanneer deze geroosterd zijn. Verwijder wel de tijmtakjes
5. Voeg de oregano en bouillon toe en laat circa 20 minuten sudderen
6. Voeg op het einde een handje verse basilicum toe en pureer de soep
7. Rooster eventueel de pijnboompitten in een droge pan
8. Serveer de soep met de pijnboompitten, verse basilicum en volkorenbrood

Geroosterde tomatensoep

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.