Diner

Spaghetti met geroosterde tomatensaus

Spaghetti met geroosterde tomatensaus

Er zijn zoveel verschillende manieren om pasta te eten. Mijn favoriet blijft wel een lekkere, smaakvolle tomatensaus. Deze spaghetti met geroosterde tomatensaus is er daar een van. Door de groenten te roosteren krijgt het een vollere smaak waar ik persoonlijk heel erg van houd. Ook houd ik ervan om gedroogde linzen te gebruiken in mijn saus. Door deze mee te koken krijgt de saus een dikkere structuur en de linzen zorgen ervoor dat het een samenhangend geheel wordt. Daarnaast zijn linzen een hele goede bron van eiwitten, die natuurlijk niet kunnen ontbreken in een lekkere maaltijd.

Let’s make some pasta!

Ingrediënten
voor 4 personen
– 300 gram volkoren spaghetti (ongekookt)
– 500 gram trostomaten
– 2 rode paprika’s
– 2 grote wortels
– 1 ui
– 4 teentjes knoflook
– 200 gram rode linzen
– 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
– 1 blikje tomatenblokjes (400 gram)
– 400 ml groenten bouillon
– 1 el Italiaanse kruiden
– handje verse basilicum
geroosterde pijnboompitten, verse basilicum

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Maak de groenten schoon en snijd de paprika en wortels in grove stukken en halveer de tomaten
2. Leg de groenten op een bakplaat, besprenkel met olijfolie, peper en zout en zet in de oven voor 30 minuten

3. Snipper de ui en snijd de teentjes knoflook fijn. Spoel de rode linzen af en laat uitlekken. Kook de spaghetti volgens de verpakking
4. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan
5. Voeg de groenten uit de oven toe en bak dit nog even mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en bak dit ook nog circa 1 minuut mee
6. Doe daarna de tomatenblokjes en bouillon erbij. Pureer dit grof tot een saus. De saus mag nog redelijk grof zijn
7. Voeg de rode linzen toe samen met de Italiaanse kruiden en laat het geheel circa 20 minuten zachtjes pruttelen. Roer regelmatig. Wanneer de saus te droog wordt, kun je nog wat extra water toevoegen
8. Voeg op het einde het handje verse basilicum toe en roer dit door. Breng op smaak met peper en zout
9. Serveer de spaghetti met de tomatensaus, pijnboompitten en verse basilicum

Spaghetti met geroosterde tomatensaus

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.