Diner

Geroosterde Ras el Hanout wortels met pastinaakpuree

Geroosterde wortel met pastinaakpuree

Dat je een feestelijk en smakelijk vegan gerecht kunt maken voor bij de kerst bewijst dit recept wel. Deze geroosterde Ras el Hanout wortels met pastinaakpuree, boekweitsalade en pistachepesto is een heerlijke combinatie van allerlei smaken waar je iedereen wel mee zou kunnen verrassen. Ik denk dat het in een vegan gerecht, alhoewel eigenlijk in elk gerecht, belangrijk is om een combinatie te hebben van verschillende structuren, bereidingswijzen, smaken en kleuren. Dat maakt dat het een feestelijk gerecht wordt in plaats van een saai en standaard bordje. De kleuren van de regenboog wortels geeft het gerecht ook nog eens wat extra kleur. Mocht je graag een keer een plantaardig gerecht maken, dan is dit zeker een aanrader.

Let’s make some christmas dinner!

Ingrediënten
voor 3 – 4 personen
– 600 gram regenboog wortelmix
– 400 gram pastinaak
– 1 el Ras el Hanout
– 120 gram boekweit
– sap van 1/2 citroen
– verse peterselie

voor de pistachepesto
– 40 gram pistachenoten
– 2 grote handen basilicum
– 1 teen knoflook
– sap van 1/2 citroen
– 2 el edelgistvlokken
– 3 el olijfolie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Maak de wortels schoon. Meng de wortels met de Ras el Hanout kruiden en een scheutje olijfolie. Leg op een bakplaat en zet voor circa 30 minuten in de oven. Draai halverwege een keer om
2. Schil de pastinaak en snijd deze in stukjes. Breng in een pan aan de kook en laat koken totdat deze zacht is
3. Wanneer de pastinaak zacht is, pureer deze tot een fijne puree
4. Kook de boekweit volgens de verpakking
5. Snijd de peterselie fijn en meng deze met de boekweit samen met het sap van 1/2 citroen. Breng op smaak met peper en zout
6. Rooster de pistachenoten in een droge pan
7. Doe vervolgens alle ingrediënten voor de pistachepesto in een keukenmachine en blend dit tot een grove pesto. Afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur kun je deze grof laten of fijner maken
8. Verdeel de pastinaakpuree over de borden, leg hier de wortels en de boekweitsalade op en maak af met de pistachepesto

Geroosterde wortel met pastinaakpuree

1 Reactie

  1. […] Heb jij behoefte aan een wat specialere en toch gezonde maaltijd? Dan zijn deze Ras el Hanout wortels met pastinaakpuree ideaal voor jou! Recept door @healthyhabbitsbyhilde […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.