Ontbijt

Peanutbutter and jelly overnight oats

PBJ overnight oats

De fantastische combinatie van pindakaas en jam in een andere vorm. Deze peanutbutter and jelly overnight oats zijn een heerlijke start wanneer je in de ochtend niet zoveel tijd hebt, maar wel een lekker ontbijtje wil. Maak de frambozen chiajam zelf, zet de overnight oats in de koelkast en het enige wat je in de ochtend hoeft te doen is het bij elkaar doen en klaar is je ontbijt. De combinatie van pindakaas en jam blijft onwijs lekker, dus deze is ook zeker het proberen waard.

Let’s make some oats!

Ingrediënten
voor 1 persoon
– 80 gram havermout
– 100 ml plantaardige melk
– 100 ml plantaardige yoghurt
– 100 gram (diepvries)frambozen
– 1 banaan
– 1 el pindakaas
– snuf kaneel
optioneel: 1 el maple syrup

Bereiding
Maak de overnight oats een dag van tevoren
1. Verwarm in een pannetje de frambozen totdat deze uit elkaar vallen
2. Prak met een vork de frambozen nog wat extra kapot, zodat je een losse structuur krijgt
3. Voeg 1 el chiazaad toe aan de frambozen en optioneel 1 el maple syrup om hem wat zoeter te maken. Verwarm dit nog even mee en doe daarna in een bakje om af te laten koelen

4. In een kom, meng de havermout met 1 el chiazaad en kaneel
5. Prak de banaan fijn, houdt eventueel wat over om de dag erna mee te garneren
6. Voeg de geprakte banaan, plantaardige melk en yoghurt toe aan het havermout mengsel
7. Meng tot een samenhangend geheel en zet voor een nacht in de koelkast

8. In de ochtend, roer de overnight oats nog een keer door en doe in de kom. Maak af met de frambozen chiajam, banaan en pindakaas

PBJ overnight oats

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.