Ontbijt

Kersen peanutbutter and jelly havermout

Peanutbutter and jelly oats

Peanutbutter and jelly, een typisch Amerikaanse combinatie. In eerste instantie vond ik dit maar vreemd. Voorheen was ik sowieso geen fan van pindakaas en in combinatie met jam vond ik het al helemaal een gek idee. Totdat ik zelf in Amerika was. In de tijd dat ik daar was heb ik heel wat peanutbutter and jelly sandwiches naar binnen gewerkt. Met de witte boterhammen daar, de jam vol suiker en pindakaas vol toevoegingen niet de meest voedzame maaltijd, maar daar wist ik toendertijd nog niet zoveel van. Nu weet ik wel beter en wist ik dat ik deze heerlijke combinatie ook een stuk voedzamer kon maken. Zo ontstond deze kersen peanutbutter and jelly havermout. Ik ben dol op kersen, maar je kunt ook een ander soort fruit gebruiken om deze chia-jam mee te maken.

Let’s make some oats!

Ingrediënten
voor 1 persoon
– 80 gram havermout
– 200 ml plantaardige melk + 150 ml water
– 1 banaan
– snuf kaneel
– 1 el pindakaas
– 1 el kokosvlokken
– 100 gram (diepvries)kersen
– 1 el chiazaad
optioneel: 1/2 el maple syrup

Bereiding
Maak de kersen-chia jam bij voorkeur de dag van tevoren
1. Verwarm de kersen in een pan totdat ze een beetje uit elkaar vallen. Met een vork kun je ze nog wat meer uit elkaar drukken
2. Voeg de eetlepel chiazaad eraan toe en verwarm nog even meer. Optioneel kun je hier 1/2 el maple syrup aan toevoegen om hem wat zoeter te maken
3. Doe de havermout samen met de kaneel, plantaardige melk en water in een pannetje. Kook dit zachtjes tot een gewenste structuur
4. Snijd de banaan in plakjes. Voeg de helft van de banaan toe aan de havermout en kook dit even mee
5. Doe de havermout in een kom en maak af met de kersen-chia jam, banaan, pindakaas en kokosvlokken

Peanutbutter and jelly oats

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.