Diner

Loaded zoete aardappel frietjes met Pulled Oats

Loaded sweet potato fries

We kennen allemaal de kapsalon wel. Een gerecht bestaande uit friet, shoarma/döner, kaas en sla. Deze loaded zoete aardappel frietjes met Pulled Oats zijn hierop geïnspireerd. De kapsalon is ten eerste niet vegetarisch en ook niet de meest voedzame optie. Ik vind het leuk om gerechten die geliefd zijn door mensen om te bouwen naar lekkere, maar voedzamere maaltijden. Nu is dit niet perse een kapsalon, maar dat neemt niet weg dat dit geen heerlijk gerecht is. Samen met de frisse vegan tzatziki heb je een heerlijke combinatie van smaken! Dus als je een keer zin hebt in een ‘fastfood’ maaltijd, maar dan wel een stuk voedzamer, probeer dan zeker dit recept eens.

Let’s make some loaded fries!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 2 grote zoete aardappels
– snuf paprikapoeder
– 1 pakje Gold & Green Pulled Oats tomaat
– 1 rode ui
– 1 rode paprika
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– 100 gram cherrytomaatjes
– 2 handjes gemengde sla
voor de vegan tzatziki
– 200 ml ongezoete sojakwark
– 1/2 komkommer
– 1 teentje knoflook
– sap van 1/2 citroen
– handje verse peterselie
alfalfa, verse peterselie

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Was de zoete aardappel. Laat de schil eraan en snijd de zoete aardappel in de vorm van frietjes. Leg ze op een bakplaat en besprenkel met wat olijfolie, paprikapoeder, peper en zout
2. Zet de zoete aardappel frietjes voor circa 30 minuten in de oven tot ze goudbruin zijn

3. Maak vervolgens de tzatziki. Was de komkommer en verwijder de binnenkant van de komkommer met behulp van een lepel. Rasp de komkommer met schil eraan en doe deze in een schone theedoek. Probeer zoveel mogelijk vocht uit de komkommer te knijpen en laat uitlekken
4. Pers de knoflook en snijd de peterselie fijn
Meng de uitgelekte komkommer met de sojayoghurt, knoflook, sap van 1/2 citroen en verse peterselie. Breng op smaak met peper en zout

5. Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snijd in kleine stukjes. Snijd de rode ui in halve ringen en snijd de cherrytomaatjes door de helft. Houdt wat rode ui achter
6. Verhit een pan met wat olie op het vuur en bak hierin de rode ui en paprika. Voeg vervolgens de Pulled Oats toe en het gerookt paprikapoeder. Bak deze circa 5 minuten goudbruin

7. Nu kun je de loaded fries gaan maken. In een kom, doe eerst een handje sla, verdeel de zoete aardappel frietjes hierover, daarna de Pulled Oats en maak af met wat van de vegan tzatziki, cherrytomaatjes, alfalfa en verse peterselie

Loaded sweet potato fries

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.