Diner

Poké bowl met Boon tempeh en pinda dressing

Poké bowl met Boon tempeh

Een poké bowl is iets wat ik eigenlijk te weinig maak. Terwijl ik het eigenlijk super lekker vind en het ook nog eens makkelijk te maken is. Tijdens het uitwerken van dit recept heb ik er meteen weer zin in. Het idee voor deze poké bowl met Boon tempeh en pindadressing kwam nadat ik voor het eerst ergens een poké bowl gegeten had die naar mijn idee onwijs saai was. Ik wist dat dat een stuk lekkerder kon én met veel meer smaak. Eigenlijk was het gewoon een kwestie van verschillende van mijn favorieten in een bowl doen: avocado, mango, edemame, Boon tempeh en een heerlijke pindadressing. Normaal gesproken wordt een poké bowl gemaakt met witte sushirijst, wat ook heel lekkers is. Door het gebruik van rode rijst is deze poké bowl een stuk voedzamer en minstens net zo lekker.

Let’s make some poké bowls!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 125 gram ongekookte rode rijst
– 1 bakje Boon tempeh blokjes
– 1 avocado
– 1 mango
– 1/2 komkommer
– 200 gram edemame bonen
– 75 gram peen julienne
Voor de pindadressing
– 2 el pindakaas
– 2 el limoensap
– 1 el sojasaus
– snuf knoflookpoeder
limoen, alfalfa, sesamzaad

Bereiding
1. Kook de rode rijst volgens de verpakking
2. Snijd de mango in blokjes, de avocado in plakjes en de komkommer halve maantjes
3. Meng voor de dressing alle ingrediënten door elkaar tot een romige dressing. Verdun met wat water tot een gewenste dikte
4. Verhit een pan met wat olie en bak hierin de tempeh goudbruin
5. Maak nu de poké bowl: verdeel de rijst, wortel, mango, komkommer, avocado en edemame in een bowl. Maak af met de gebakken tempeh, pindadressing, alfalfa en sesamzaadjes. Serveer met limoen en extra pindadressing

Poké bowl met Boon tempeh
Poké bowl met Boon tempeh

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.