Ontbijt Sweets

Appelcrumble met rozijnen, amandel en amandelpasta

Appelcrumble

De geur van versgebakken appeltaart uit de oven is onweerstaanbaar. Het maken van een appeltaart kost alleen net wat meer tijd. Daarom is deze appelcrumble met rozijnen, amandel en amandelpasta een goede optie wanneer je niet zoveel zin hebt om lang in de keuken te staan, maar wel zin hebt in iets lekkers wat erop lijkt. Het is dan wel geen appeltaart, maar alle smaken in de crumble doen je er zeker aan denken. En dan hebben we nog niet eens gesproken over de geur die je in huis hebt hangen. Het recept is perfect voor een ontbijtje samen met wat yoghurt, maar is ook heerlijk als dessert, eventueel met wat ijs of gewoon als lekkers bij de koffie. Met deze crumble kan het allemaal.

Let’s make some crumble!

Ingrediënten
voor 4 – 6 personen

voor de vulling
– 4 appels
– handje rozijnen
– 1 el maple syrup
– 1 el citroensap
– 1 tl kaneel
– 1 tl vanille extract

voor de crumble
– 90 gram havermout
– 40 gram amandelmeel
– handje amandelen, fijngehakt
– 2 el maple syrup
– 1 el amandelpasta
– 2 el plantaardige margarine
– 1 tl vanille extract
– snuf kaneel

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Snijd de appel in stukjes (optioneel is om de schil eraf te halen, maar dat hoeft niet). Meng in een kom de appel stukjes met de rozijnen, maple syrup, citroensap, kaneel en vanille extract
2. Vet een ovenschaal in met wat margarine en doe hierin de appelvulling
3. Voor de crumble laag, meng de havermout met het amandelmeel, fijngehakte amandelen en kaneel. Voeg daarna de de maple syrup, amandelpasta, plantaardige margarine en vanille extract toe en meng tot een kruimelig deeg
4. Kruimel het deeg van de crumble bovenop de appel laag
5. Zet de crumble voor circa 45 minuten in de oven
Serveer met plantaardige yoghurt

Appelcrumble

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.