Ontbijt

Banaan pannenkoeken met frambozen chia jam

Banaan pannenkoeken met chia jam

Zelf jam maken is eigenlijk heel erg makkelijk. Het enigste wat je nodig hebt is fruit, chiazaad en eventueel wat zoetstof om hem wat zoeter te maken. Oké, officieel mag het geen jam heten, maar het lijkt er wel het meeste op. Jam uit de supermarkt bevat over het algemeen ontzettend veel suiker, wat de jam natuurlijk zoet maakt maar ook om de structuur van jam te krijgen en het helpt bij het conserveren en het dus langer houdbaar houden van de jam. Heel logisch natuurlijk, maar niet de meest voedzame optie. Dat kan beter. Door de jam zelf te maken heb je ook zelf controle over hoeveel en wat je eraan toevoegt. Daarnaast bestaat deze jam bijna alleen maar uit fruit en je zult zien, de fruit maakt het van zichzelf al vrij zoet, dus heel veel meer hoef je niet toe te voegen. De chia jam is heerlijk met deze banaan pannenkoeken met frambozen chia jam, maar je kunt het voor heel veel dingen gebruiken. Bijvoorbeeld in je yoghurt. Ook kun je experimenteren met verschillende soorten fruit, zoals aardbeien of blauwe bessen. Opties genoeg dus.

Let’s make some pancakes!

Ingrediënten
voor 1 persoon
– 80 gram havermeel
– 100 ml plantaardige melk
– 1 banaan
– 1 el lijnzaad + 2 el water
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl vanille extract
– 1 snuf kaneel
– 100 gram (diepvries)frambozen
– 1 el chiazaad
– 1 el maple syrup
plantaardige kwark, walnoten

Bereiding
1. Maak de frambozen chia jam bij voorkeur een dag van tevoren. Doe hiervoor de frambozen in een pannetje en verwarm deze totdat de frambozen uit elkaar vallen
2. Prak met een vork de frambozen wat meer fijn en voeg vervolgens het chiazaad en maple syrup toe. Verwarm dit nog even mee en doe vervolgens in een bakje en laat afkoelen. Bewaar dit in de koelkast

3. Meng in een klein schaaltje de eetlepel lijnzaad met 2 eetlepel water. Zet dit even apart terwijl je de rest voorbereid
4. Prak de banaan fijn en houd eventueel wat plakjes over om mee te garneren
5. In een kom, meng de havermeel met het bakpoeder en kaneel
6. Voeg hier de plantaardige melk, banaan, lijnzaad en vanille extract aan toe. Meng tot een glad beslag. Is je beslag te droog? Voeg dan nog wat extra melk toe
7. Verhit een pan op het vuur met wat olie of boter. Doe het beslag in de pan en bak de pannenkoeken goudbruin. Wanneer er belletjes ontstaan in de pannenkoeken kun je ze omdraaien en nog even aan de andere kant gaar bakken
6. Serveer de pannenkoeken met de frambozen chia jam, plantaardige kwark en walnoten

Banaan pannenkoeken met chia jam

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.