Ontbijt

Worteltaart havermout ontbijt

Worteltaart havermout ontbijt

Dit worteltaart havermout ontbijt is mijn absolute favoriet. Sowieso is havermout als ontbijt favoriet, maar deze combinatie van banaan, wortel en pindakaas, daar kun je me echt wakker voor maken. Het is daarmee ook meteen mijn go-to ontbijt. Ik moet eerlijk zeggen dat ik voor ontbijt toch snel op hetzelfde uitkom, en dat is dus dit recept. Natuurlijk maak ik ook vaak andere ontbijtjes, maar als ik een paar dagen wat anders ontbeten heb kan ik echt weer uitkijken naar deze combinatie. Dit is er een waar ik altijd weer op terugval en niet zonder reden. Want ontbijten met taart willen we allemaal wel toch? Het is dan niet helemaal hetzelfde als worteltaart, maar het geeft mij wel het idee ervan en ik vind het een hele fijne start van de dag. Plus, meteen weer een portie groenten binnen.

Let’s make some oats!

Ingrediënten
voor 1 persoon
– 80 gram havermout
– 200 ml plantaardige melk + 150 ml water
– 1 banaan
– handje geraspte wortel
– snuf kaneel
vijg, pecannoten en dadel-kaneel pindakaas

Bereiding
1. Snijd de banaan in plakjes en houd wat achter om de havermout straks mee af te maken
2. Doe de havermout in de pan, samen met de plantaardige melk, water, geraspte wortel en kaneel. Verwarm dit op het vuur
3. Laat de havermout circa 5 minuten zachtjes koken tot de gewenste dikte
4. Voeg de laatste minuut een deel van de banaan toe en verwarm dit nog even mee
5. Doe de havermout in een kom en maak af met de overgebleven plakjes banaan, verse vijg, pecannoten en dadel-kaneel pindakaas

Worteltaart havermout ontbijt

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.