Diner

Indiase Dahl met rode linzen en pompoen

Indiase pompoen dahl

Nog zo een lekker recept met pompoen. Deze Indiase Dahl met rode linzen en pompoen is niet alleen heel erg lekker, maar ook hartverwarmend. Ik hou van alle curry’s, maar mijn voorkeur gaat stiekem toch wel uit naar Indiase curry’s. Deze zijn vaak wat voller en romiger van smaak, wat ik juist heel erg lekker vind. Ondanks dat dit recept niet officieel als dahl gezien zal worden, is hij zeker het proberen waard. De rode linzen zijn wel de ster in dit gerecht. Rode linzen zijn een goede bron van eiwitten in een vegetarische maaltijd. Daarnaast zijn ze makkelijk te gebruiken omdat ze voor peulvruchten een relatief korte kooktijd hebben. Deze Dahl is een heerlijk en voedzaam plantaardig gerecht.

Let’s make some Dahl!

Ingrediënten
voor 2 – 3 personen
– 200 gram rode linzen
– 1/2 Hokkaido pompoen
– 1 rode paprika
– 1 ui
– 3 teentjes knoflook
– 1 rode peper
– 2 el curry madras kruiden
– 1 blik tomatenblokjes (400 ml)
– 400 ml groenten bouillon
– 200 ml kokosmelk
– 225 gram ongekookte zilvervliesrijst
pompoenpitten, verse peterselie/koriander

Bereiding
1. Was de groenten, verwijder de zaadlijsten van de pompoen en paprika en snijd deze in stukjes
2. Snipper de ui, pers de knoflook uit en snijd de rode peper fijn
3. Spoel de rode linzen af en laat uitlekken in een vergiet
4. Verhit een pan op het vuur met wat olie en fruit de ui, knoflook en rode peper aan
5. Voeg even later de paprika toe en bak deze nog even mee. Voeg na circa 4 minuten ook de pompoen toe
6. Doe de curry madras kruiden erbij in de pan en bak dit circa 1 minuut mee
7. Voeg de tomatenblokjes, groenten bouillon, kokosmelk en rode linzen toe. Laat de pan circa 30 minuten op het vuur garen en roer regelmatig door. Als hij te dik wordt, voeg dan nog wat extra water toe
8. Kook ondertussen de rijst volgens de verpakking
9. Breng de dahl op smaak met peper en zout en serveer met de rijst, pompoenpitten en verse peterselie/koriander

Indiase pompoen dahl

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.