Diner

Tomaat paprika risotto

Tomaat paprika risotto

Risotto is echt ultiem comfort food als je het mij vraagt en deze tomaat paprika risotto is echt een heerlijke variant. De tomaten en paprika worden eerst in de oven geroosterd waardoor ze extra smaakvol worden en daarna wordt de risotto in dit mengsel gegaard. Dit maakt de risotto niet alleen super smaakvol maar ook lekker romig. Ik denk dat deze tomaat paprika risotto echt een nieuwe favoriet van mij is, die dus zeker nog vaker op tafel komt te staan. Dit gerecht duurt wat langer om te maken en daarom is hij perfect voor het weekend. Lekker om dan wat langer de tijd te nemen om in de keuken te staan en te genieten van een heerlijke zelfgemaakte maaltijd. Op zoek naar andere lekkere risotto recepten? Probeer dan ook zeker eens deze paddenstoelen risotto of deze gevulde Portobello met risotto.

Let’s make some risotto!

Ingrediënten
voor 4 personen
– 300 gram risotto rijst
– 1,2 L groentenbouillon
– 1 ui
– 2 rode paprika’s
– 750 gram romatomaten
– 1 bol knoflook
– 15 gram verse basilicum
– 1 el oregano
– 2 el (vegan) Parmezaanse kaas
– 1 el pijnboompitten
tomaatjes, rucola, verse basilicum

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Halveer de tomaten en snijd de bovenkant van de bol knoflook eraf. Bekleed een bakplaat met bakpapier en leg hierop de tomaten, knoflook en rode paprika’s
2. Voeg hieraan de oregano, een scheutje olijfolie, peper en zout toe en zet in de oven voor circa 30 minuten
3. Verwijder het velletje en de zaadlijsten van de rode paprika en de schil van de knoflookteentjes
4. Doe de tomaten samen met de paprika, knoflook en basilicum in een blender en blend tot een glad geheel
5. Snipper de ui en maak de groentebouillon en laat zachtjes op het vuur staan
6. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie en fruit hierin de ui
7. Voeg vervolgens de risotto rijst toe en bak dit even mee
8. Doe daarna een soeplepel bouillon erbij en laat de rijst alle bouillon absorberen. Voeg ook de verse Italiaanse kruiden op dit moment toe aan de risotto. Wanneer de bouillon geabsorbeerd is, kun je een nieuwe soeplepel met bouillon toevoegen. Herhaal dit proces totdat alle bouillon op is. Dit duurt circa 20 – 25 minuten en blijf ondertussen goed roeren
9. Voeg richting het eind het tomaten-paprika mengsel toe en laat dit nog mee garen totdat de risotto ingedikt is
10. Voeg de Parmezaanse kaas toe en roer dit nog even door
11. Serveer de risotto met de pijnboompitten, tomaatjes, rucola en verse basilicum

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *