Diner

Thaise groene curry

Thaise groene curry

Curry, ik ben er dol op. Thaise curry’s, Indiase curry’s, groen, geel, rood, noem maar op en ik vind ze allemaal heerlijk. Sowieso ben ik gek op een lekkere warme bowl comfort food en wat mij betreft voldoet curry daar altijd aan. Daarnaast is het een makkelijke manier om veel groenten binnen te krijgen en heb je een volledig plantaardig gerecht vol met smaak. Hiermee kun je iedereen wel blij maken! Deze Thaise groene curry neemt mij altijd even terug naar mijn vakantie in Thailand, waar ik dagelijks kon genieten van de lekkerste curry’s. Heerlijk om een beetje een vakantie gevoel thuis te creëren. Deze curry is dus helemaal plantaardig en tevens glutenvrij.

Overtuigt? Let’s make some curry!

Ingrediënten
voor 3 – 4 personen
– 1 broccoli
– 1 courgette
– 200 gram sugarsnaps
– 200 gram doperwten (diepvries)
– 1 blik kikkererwten (400 gram)
– 1 rode peper
– 1 ui
– 2 teentjes knoflook
– Thaise groene curry pasta (70 gram)
– 200 ml kokosmelk
– 300 gram ongekookte zilvervliesrijst
cashewnoten, limoen, koriander

Bereiding
1. Maak de groenten schoon. Snijd de broccoli in roosjes, de courgette in blokjes en verwijder de puntjes van de sugarsnaps
2. Snipper de ui, snijd de knoflook en de rode peper fijn
3. Spoel de kikkererwten af en laat deze uitlekken
4. Kook de zilvervliesrijst volgens de verpakking
5. In een wok, verhit wat olie en fruit hierin de knoflook, ui en rode peper
6. Voeg vervolgens de courgette toe en bak deze kort mee
7. Doe de groene curry pasta erbij en bak deze circa 1 minuut met de rest mee voordat je de kokosmelk toevoegt
8. Voeg nu ook de kikkererwten, broccoli en sugarsnaps toe en laat circa 10 minuten zachtjes koken. Voeg de laatste 3 minuten de doperwten toe en laat deze nog even mee garen
9. Rooster eventueel de cashewnoten in een droge pan. Serveer de groene curry met de zilvervliesrijst, cashewnoten, partjes limoen en koriander

Thaise groene curry
Thaise groene curry

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.