Ontbijt

Speculaas-banaan pannenkoeken

Speculaas-banaan pannenkoeken

Hoe fijn is het om op zondagochtend te genieten van een heerlijk bordje pannenkoeken? Mij kun je er in ieder geval wel blij mee maken. In het najaar vind ik het heerlijk om deze een herfstige feeling te geven, en wat mij betreft geeft speculaas het ultieme herfstgevoel. Deze speculaas-banaan pannenkoeken zijn hiervoor perfect. Maak ze af met je favoriete toppings en je hebt een heerlijk weekend ontbijt. Jouw dag kan niet meer stuk! Deze lekkere pannenkoeken zijn tevens vegan en glutenvrij.

Let’s make some pancakes!

Ingrediënten
voor 1 persoon
– 80 gram havermeel
– 100 ml plantaardige melk
– 1 banaan
– 1 el lijnzaad + 2 el water
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl vanille extract
– 1 snuf speculaaskruiden
– 1 snuf kaneel
bramen, sojakwark, pecannoten, kokos

Bereiding
1. Meng in een klein schaaltje de eetlepel lijnzaad met 2 eetlepel water. Zet dit even apart terwijl je de rest voorbereid
2. Prak de banaan fijn en houd eventueel wat plakjes over om mee te garneren
3. In een kom, meng de havermeel met het bakpoeder, speculaaskruiden en kaneel
4. Voeg hier de plantaardige melk, banaan, lijnzaad en vanille extract aan toe. Meng tot een glad beslag. Is je beslag te droog? Voeg dan nog wat extra melk toe
5. Verhit een pan op het vuur met wat olie of boter. Doe het beslag in de pan en bak de pannenkoeken goudbruin. Wanneer er belletjes ontstaan in de pannenkoeken kun je ze omdraaien en nog even aan de andere kant gaar bakken
6. Serveer de pannenkoeken met je favoriete toppings

Vegan, glutenvrije banaan pannenkoeken met speculaas

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.