Ben jij ook zo dol op de combinatie van ananas en kokos én op pannenkoeken? Dan moet je deze ananas pannenkoeken zeker eens proberen! Dit recept is onwijs lekker en ook nog eens super leuk om te maken. Je maakt een simpel pannenkoeken beslag waar je de ananas ringen doorheen haalt en deze bakt in een pan net zoals pannenkoeken. Hierdoor krijg je lekkere pannenkoeken met aan de binnenkant de heerlijke ananas. Als dit geen fantastisch ontbijt is om de dag mee te starten dan weet ik het ook niet meer. Zeker in combinatie met de kokos kwark, pistachenoten en kokosrasp zijn deze ananas pannenkoeken een perfect weekend ontbijt. Lekker genieten met een zomerse en tropische touch! Geen fan van ananas? Probeer dan zeker eens deze mini bananen pannenkoeken of deze appel ring pannenkoeken.
Let’s make some pancakes!
Ingrediënten
voor 1 – 2 personen
– circa 8 schijven verse ananas
– 40 gram boekweitmeel + 40 gram havermeel
– 100 ml plantaardige melk
– 1 el lijnzaad + 2 el water
– 1 tl bakpoeder
– 1 el appel cider azijn
– 1 tl vanille extract
– 1 tl maple syrup
– snuf kaneel
(kokos) kwark, pistachenoten, kokosrasp
Bereiding
1. Doe het lijnzaad met het water in een klein kommetje en zet apart
2. Meng ondertussen in een grote kom het boekweitmeel met het havermeel, bakpoeder en de kaneel
3. Voeg hier de plantaardige melk, appel cider azijn, vanille extract, maple syrup en lijnzaad aan toe. Roer dit tot een beslag
4. Snijd de ananas in schijven als je dit nog niet gedaan hebt
5. Verwarm een pan op het vuur met wat olie of boter. Haal de ananas ringen door het beslag heen zodat de ananas aan beide kanten volledig met het beslag bedekt zijn. Bak deze in de pan goudbruin. Herhaal dit met de rest van de ananas ringen
6. Maak de ananas pannenkoeken af met wat (kokos) kwark, gehakte pistachenoten en kokosrasp