Ontbijt

Appel ring pannenkoeken

Appel ring pannenkoeken

Met dit ontbijt kom je meteen helemaal in de herfst sfeer. Appels en de geur van kaneel geven mij meteen het herfst gevoel om met een lekker warme kop thee en een boek op de bank te zitten. De hele herfst ligt nog voor ons, dus we hebben nog genoeg tijd om van deze heerlijke smaken te genieten. Deze appel ring pannenkoeken zijn een variant van mijn mini bananenpannenkoeken. Het idee is namelijk hetzelfde, je haalt de plakjes fruit – in dit geval de appel ringen – door een pannenkoeken beslag en bakt ze in de pan. Deze variant met appel geeft me ook wel een beetje een appel beignet gevoel, alleen dan in de vorm van pannenkoeken. Hoe dan ook is dit een heerlijke manier om de dag te starten en daarna lekker te genieten van een warme kop thee. Ideaal in het weekend wanneer je wat meer tijd hebt om uitgebreid te ontbijten, want deze pannenkoeken kosten wel wat meer tijd, maar dat zijn ze zeker waard. Op zoek naar nog meer lekkere pannenkoek recepten? Probeer dan ook eens deze pompoen boekweit pannenkoeken of deze limoen pannenkoeken.

Let’s make some pancakes!

Ingrediënten
voor 8 – 10 pannenkoeken
– 40 gram boekweitmeel + 40 gram volkorenmeel
– 1 appel
– 80 gram 0% appelmoes
– 120 ml plantaardige melk
– 1 el lijnzaad
– 1 tl appel cider azijn
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl vanille extract
– snuf kaneel + speculaaskruiden
plantaardige kwark, maple syrup, pecannoten, amandelpasta

Bereiding
1. Meng in een kom de appelmoes met de plantaardige melk, lijnzaad, appel cider azijn en vanille
2. Voeg vervolgens het boekweitmeel en volkorenmeel toe, samen met het bakpoeder, baksoda, kaneel en speculaaskruiden. Meng dit tot een geheel
3. Verwijder het klokhuis van de appel en snijd de appel in ringen. Snijd ze niet te dun, maar ook niet te dik
4. Verwarm een pan op het vuur met wat olie of boter. Haal 1 voor 1 de appel ringen door het beslag heen en bak ze als pannenkoeken in de pan. Wanneer er luchtbellen in de pannenkoekjes komen kun je ze omdraaien
5. Herhaal dit met de rest van de appel ringen en beslag
6. Serveer de pannenkoeken met wat plantaardige kwark, maple syrup, pecannoten en wat amandelpasta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *