Ontbijt

Vegan banaan wentelteefjes

Vegan banaan wentelteefjes

Deze vegan banaan wentelteefjes zijn een heerlijk ontbijt voor in het weekend. Op de een of andere manier vergeet ik wentelteefjes altijd en ga ik altijd sneller voor pannenkoeken. Maar vind het wel altijd lekker. Vooral als ik het dan al een tijd niet meer gehad heb is het extra lekker. Deze wentelteefjes heb ik afgemaakt met gegrilde perzik en tijm, wat echt een super lekkere combinatie is. Ik begin echt steeds meer te koken met verse kruiden en ik vind het heerlijk. Ook in combinatie met zoete gerechten werkt het vaak juist heel erg goed. Deze combinatie is dus ook zeker het proberen waard.

Let’s make some toast!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 4 sneetjes volkorenbrood
– 1 banaan
– 75 ml plantaardige melk
– 1 el (kikkererwten)meel
– 1 tl lijnzaad
– 1 tl vanille extract
– snuf kaneel
plantaardige kwark, gegrilde perzik, bramen, amandelschaafsel, tijm

Bereiding
1. Prak in een kom (neem een diepe en wijde kom waar je de sneetjes brood goed in kan leggen) de banaan fijn, houdt eventueel wat plakjes achter om mee af te maken
2. Meng de geprakte banaan met de plantaardige melk, (kikkererwten)meel, kaneel, vanille en lijnzaad. Laat dit circa 5 minuten staan
3. Verhit een bakpan met wat olie/boter en haal de sneetjes brood door het mengsel
4. Bak de sneetjes brood in een pan goudbruin
5. Voor de toppings: snijd de perzik in plakjes en grill deze in een grill pan
6. Maak de wentelteefjes af met de gegrilde perzik, bramen, plantaardige kwark, amandelschaafsel en tijm

Vegan banaan wentelteefjes

1 Reactie

  1. […] combinatie van smaken. Wil je wel graag zelf je wentelteefjes bakken? Probeer dan eens deze banaan wentelteefjes met perzik of deze choco cherry […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.