Ontbijt

Granola met gepofte quinoa

Granola met gepofte quinoa

Niks zo lekker als verse, zelfgemaakte granola. Deze granola met gepofte quinoa is een heerlijk variant. De gepofte quinoa geeft het wat extra crunch. En het lekkerste van granola vind ik altijd die grote knapperige stukken. Met dit recept krijg je die gegarandeerd. Ik vind het top om banaan te gebruiken in mijn granola. Het zorgt ervoor dat de granola samenhangt en voor wat meer zoetheid, zonder het gebruik van veel suiker. Ook vind ik het top om een notenpasta te gebruiken, in dit geval amandelpasta, wat er ook voor zorgt dat de granola goed samenhangt zonder het gebruik van veel olie. Dit recept bevat zelfs helemaal geen olie en dat is ook absoluut niet nodig hierbij. Ik zou zeggen, probeer het zelf.

Let’s make some granola!

Ingrediënten
voor 1 portie
– 100 gram havermout
– 50 gram gepofte quinoa
– 50 gram pompoen- en zonnebloempitten
– 50 gram amandelen en pecannoten
– 30 gram amandelpasta
– 1 banaan
– 2 el maple syrup
– 1 tl vanille
– 1 el kokosrasp
– snuf kaneel
– snuf speculaaskruiden

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Snijd de amandelen en pecannoten grof
2. Meng in een kom de havermout met de gepofte quinoa, pompoen- en zonnebloempitten, gehakte amandelen en pecannoten, kaneel en speculaaskruiden
3. Prak in een andere kom de banaan fijn en meng deze met de maple syrup, vanille en amandelpasta
4. Meng het banaan mengsel door het havermout mengsel tot een geheel
5. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel het granola mengsel hierover
6. Zet de granola voor circa 20 minuten in de oven
7. Laat hem goed afkoelen en breek vervolgens in stukjes. Bewaar in een afgesloten bak

Granola met gepofte quinoa

3 Reacties

  1. […] De combinatie van cacaoen amandelen in de vorm van een knapperige zelfgemaakte granola. Ik vind het heerlijk om granola zelf te maken en deze cacao amandel granola is een nieuwe favoriet. Kan bijna niet misgaan wanneer het een heerlijke chocolade smaak heeft. Alleen al de geur die deze granola geeft in je huis maakt het al de moeite waard om dit recept te maken. Daarnaast is hij natuurlijk ook gewoon heel erg lekker. Vers blijft wat mij betreft altijd lekkerder dan een granola uit de supermarkt, én je kunt er zelf aan toevoegen wat jij lekker vindt. Win-win dus! Ideaal om te gebruiken als topping op je favoriete smoothiebowl of yoghurt. Maar stiekem ook heel lekker om zo uit het vuistje te eten. Mocht je deze granola nog een tikkeltje luxer willen maken, voeg er dan op het einde nog een handje pure chocolade chips aan toe. Liever een granola zonder chocola? Probeer dan eens deze gewone granola met gepofte quinoa. […]

  2. Hoe lang kun je de granola bewaren?

    1. Je kunt hem zeker 2 weken in een afgesloten bak bewaren!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.