Een lekkere pasta staat hier wekelijks wel op het menu. Je kunt mij er dan ook ontzettend blij mee maken. Het leuke aan pasta vind ik dat je er zoveel kanten mee op kunt en je hem elke keer weer anders kunt maken. Deze romige rode pesto pasta is heerlijk romig zonder dat er room gebruikt is. De cashewnoten die in de saus verwerkt zijn maken deze namelijk lekker romig. De rode pesto geeft het juist weer een heerlijke smaak. Serveer de saus met je favoriete pasta soort en een eiwitbron naar keuze. Ik vind het heerlijk om kikkererwten te roosteren in de oven en deze erbij te serveren, dat geeft een lekkere crunch wat de perfecte tegenhanger is van deze romige pasta. Maar voel je vooral vrij om te kiezen wat jij er lekker bij vind. Deze heerlijke romige rode pesto pasta is ook nog eens makkelijk te maken, dus dat is een win-win. Op zoek naar meer lekkere pasta recepten? Probeer dan ook eens deze romige paprika pasta of deze romige zongedroogde tomaten pasta.
Let’s make some pasta!
Ingrediënten
voor 2 – 3 personen
– volkoren pasta naar keuze
– 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
– 4 teentjes knoflook
– 30 gram cashewnoten
– 2 el rode pesto
– 1 el edelgistvlokken of parmezaanse kaas
– 1 el citroensap
– 1 ui
– 200 gram spinazie
– handje verse basilicum
– 1 blikje kikkererwten (200 gram)
– scheutje olijfolie
– 1 tl van ieder: gerookt paprikapoeder, knoflookpoeder, uienpoeder, Italiaanse kruiden
pijnboompitten, cherrytomaatjes
Bereiding
Week de cashewnoten minimaal 30 minuten in kokend water. Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken
2. Meng de kikkererwten met een scheutje olijfolie, de kruiden, peper en zout. Verdeel deze over een met bakpapier beklede bakplaat
3. Leg de teentjes knoflook erbij op de bakplaat en zet in de oven voor circa 15 minuten. Je hoeft de teentjes knoflook nog niet schoon te maken.
4. Snipper ondertussen de ui
5. Verwijder na de 15 minuten de teentjes knoflook uit de oven en zet de kikkererwten nog circa 10 minuten terug totdat ze knapperig zijn
6. Maak de teentjes knoflook schoon en doe deze in een blender samen met de tomatenblokjes, geweekte cashewnoten, rode pesto, edelgistvlokken of parmezaanse kaas, citroensap, peper en zout. Blend dit tot een glad geheel
7. Kook de pasta volgens de verpakking
8. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie en fruit hierin de ui aan
9. Voeg vervolgens de romige pesto saus toe en verwarm deze mee. Meng tot slot de spinazie door de saus heen zodat deze slinkt. Mocht de saus te dik worden, voeg dan een beetje water toe om hem wat dunner te krijgen
10. Doe als laatste de verse basilicum bij de saus en breng het geheel op smaak met peper en zout
11. Serveer de pasta met de romige pesto saus, de geroosterde kikkererwten, pijnboompitten, cherrytomaatjes en optioneel wat extra parmezaanse kaas on top