Diner

Krokante aardappelen

Krokante aardappelen

Deze krokante aardappelen zijn zo lekker en zo makkelijk te maken. Ideaal als bijgerecht voor bij de kerst. Je kunt deze aardappelen gewoon maken zoals ze zijn, maar ze zijn extra lekker met deze rode paprika dip erbij. Ook deze is super makkelijk te maken en maakt het gerecht nog wat feestelijker. Wat mij betreft kunnen de aardappelen namelijk niet ontbreken bij het kerstdiner. Er zijn alleen zoveel meer manieren om ze te maken dan alleen de gekookte aardappelen of aardappel puree. Op deze manier zet je een heerlijk gerecht op tafel dat er ook nog eens heel feestelijk uit ziet. Het kost misschien wat meer moeite dan het maken van een aardappelpuree, maar geloof me dat dat het waard is. En de oven doet ook een groot deel van het werk. Heel veel extra kost het dus eigenlijk niet. En het leuke aan dit gerecht is dat ze niet alleen lekker zijn bij de kerst, maar je kunt ze ook prima een keer maken als vervanger voor je standaard aardappelen bij de avondmaaltijd. Hoe dan ook is dit zeker een aanrader. Op zoek naar meer lekkere bijgerechten? Probeer dan ook zeker eens deze geroosterde spruitje of deze geroosterde bloemkool.

Let’s make some crispy potatoes!

Ingrediënten
voor 3 personen (als bijgerecht)
– 500 gram krieltjes
– 1 el olijfolie
– 1 rode (punt)paprika
– 50 gram zongedroogde tomaat
– 15 gram basilicum
– 1 flinke el pijnboompitten
– 1 flinke el Parmezaanse kaas
– 2 teentjes knoflook
– sap van 1/2 citroen

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Kook de aardappelen voor circa 20 minuten totdat ze zacht zijn, maar niet te gaar. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin
2. Bekleed een bakplaat met bakpapier en verdeel hierover de aardappelen. Gebruik een glas om de aardappelen ‘kapot’ te drukken
3. Verdeel de olijfolie over de aardappelen heen gevolgd door wat peper en zout. Leg ook de rode (punt)paprika en de teentjes knoflook op de bakplaat en zet dit voor circa 40 minuten in de oven. Haal de paprika en knoflook er na ongeveer 30 min uit
4. Verwijder de zaadlijsten en het velletje van de paprika en blend dit samen met de zongedroogde tomaat, knoflook, basilicum, geroosterde pijnboompitten, Parmezaanse kaas, citroensap, peper en zout tot een glad geheel
5. Serveer de krokante aardappelen met de rode pesto dip

Krokante aardappelen

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.