Diner

Geroosterde bloemkool

Geroosterde bloemkool

Deze geroosterde bloemkool met tahin-harissa dressing is een geweldig lekker bijgerecht voor bij de kerst. Een heerlijk feestelijk gerecht waarmee je veel mensen blij zult maken. Dat groenten saai zijn is echt verleden tijd. Je kunt zoveel met groenten en door er net wat meer aandacht aan te besteden zet je een lekker gerecht op tafel waardoor iedereen van de groenten zal genieten. Bloemkool is een van de groenten waar je zoveel mee kunt. Rooster het in de oven met wat kruiden, maak het af met verschillende smaakmakers en je hebt weer iets heel anders dan gewone gekookte bloemkool. Deze geroosterde bloemkool met harissa-tahin dressing is echt geweldig lekker. Zeker in combinatie met het zoete van de granaatappel en het frisse van de dille. Hoe dan ook een geweldig lekker bijgerecht om te maken voor de feestdagen. Op zoek naar meer lekkere kerst gerechten? Probeer dan ook zeker eens deze pompoen feta dip.

Let’s make some roasted cauliflower!

Ingrediënten
voor 3 – 4 personen (als bijgerecht)
– 1 bloemkool
– 2 teentjes knoflook
– 1 el kerrie
– 1 el olijfolie
– 2 el tahin
– 1 el harissa
– 1/2 tl gerookt paprikapoeder
– 1 tl maple syrup
– sap van 1/2 citroen
– 1 el water
– 1 el pijnboompitten
– handje verse dille
– handje granaatappel pitjes

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes. Snijd de knoflook fijn
2. Meng de bloemkool met de kerrie, knoflook, olijfolie peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en zet voor circa 30 minuten in de oven. Roer halverwege een keer door
3. Maak ondertussen de tahin-harissa dressing door de tahin te mengen met de harissa, gerookt paprikapoeder, maple syrup, citroensap en water. Meng tot een gladde saus en voeg eventueel wat extra water toe om hem te verdunnen. Breng op smaak met peper en zout
4. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan, maak de granaatappel schoon en snijd de dille fijn
5. Verdeel de geroosterde bloemkool over een bord, gevolgd door de tahin-harissa dressing, pijnboompitten, granaatappel pitjes en de dille

Geroosterde bloemkool

1 Reactie

  1. […] Van kinds af aan vind ik spruitjes al heerlijk. Hoewel ik ze vroeger gewoon alleen gekookt at, ben ik er nu achter dat er zoveel meer manieren zijn om spruitjes te bereiden. Deze geroosterde spruitjes zijn er daar een van. In combinatie met de toppings is dit een heerlijk gerecht en is dit perfect als bijgerecht voor de kerst. Het kost weinig moeite en tijd om de spruitjes zo te bereiden en geloof me dat het echt een stuk beter is dan de gewone gekookte spruitjes. Door ze te roosteren krijgen ze een heerlijke smaak, deze past perfect bij het zoete van de cranberry’s, het zoutige van de feta en het nootachtige van de pecannoten. Afgemaakt met een balsamico crème is dit bijgerecht helemaal compleet. Deze geroosterde spruitjes is een leuke en lekkere manier om ze te serveren en wie weet dat je er zelfs degene die niet van spruitjes houdt ermee om krijgt. Op zoek naar meer lekkere bijgerechten voor de kerst? Probeer dan ook zeker eens deze geroosterde bloemkool. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *