Diner

Geroosterde spruitjes

Geroosterde spruitjes

Van kinds af aan vind ik spruitjes al heerlijk. Hoewel ik ze vroeger gewoon alleen gekookt at, ben ik er nu achter dat er zoveel meer manieren zijn om spruitjes te bereiden. Deze geroosterde spruitjes zijn er daar een van. In combinatie met de toppings is dit een heerlijk gerecht en is dit perfect als bijgerecht voor de kerst. Het kost weinig moeite en tijd om de spruitjes zo te bereiden en geloof me dat het echt een stuk beter is dan de gewone gekookte spruitjes. Door ze te roosteren krijgen ze een heerlijke smaak, deze past perfect bij het zoete van de cranberry’s, het zoutige van de feta en het nootachtige van de pecannoten. Afgemaakt met een balsamico crème is dit bijgerecht helemaal compleet. Deze geroosterde spruitjes is een leuke en lekkere manier om ze te serveren en wie weet dat je er zelfs degene die niet van spruitjes houdt ermee om krijgt. Op zoek naar meer lekkere bijgerechten voor de kerst? Probeer dan ook zeker eens deze geroosterde bloemkool.

Let’s make some Brussel sprouts!

Ingrediënten
voor 3 – 4 personen (als bijgerecht)
– 500 gram spruitjes
– 2 teentjes knoflook
– 1 el olijfolie
– 75 gram feta
– handje pecannoten
– handje gedroogde cranberry’s
– balsamico crème

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Maak de spruitjes schoon en halveer deze. Snijd de teentjes knoflook fijn
2. Meng de spruitjes met de knoflook, olijfolie, peper en zout. Verdeel over een met bakpapier beklede bakplaat en leg de spruitjes met de snijkant naar beneden. Zet in de oven voor circa 30 minuten
3. Doe de spruitjes in een schaal en verdeel hierover de pecannoten, gedroogde cranberry’s, verkruimel de feta en maak af met de balsamico crème

Geroosterde spruitjes

1 Reactie

  1. […] is dit zeker een aanrader. Op zoek naar meer lekkere bijgerechten? Probeer dan ook zeker eens deze geroosterde spruitje of deze geroosterde […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.