Lunch

Rode biet wafels

Rode biet wafels

Bij wafels denk je misschien niet meteen aan rode biet, maar deze rode biet wafels zijn super lekker. Het is een hartige variant in plaats van een zoete wafel gemaakt met rode biet. De rode biet geeft het een heerlijke smaak en ook nog eens een leuk kleurtje. Deze rode biet wafels zijn super feestelijk en zijn ook perfect om met de feestdagen te maken. Misschien als lunch als je op zoek bent naar iets totaal anders. Gecombineerd met de Maza rode bieten hoemoes is dit echt een geweldig lekker recept. Het is licht pittig door de jalepeño, lekker kruidig en lekker hartig. Het is een makkelijk recept om te maken en met deze wafels zet je zeker iets feestelijks op tafel. Nog lekkerder met wat extra feta of geitenkaas om deze wafels helemaal af te maken. Op zoek naar meer lekkere feestelijke recepten die je met de kerst kunt serveren? Kijk dan ook zeker eens naar deze gevulde Portobello met risotto of deze Ras el Hanout loaded hoemoes.

Let’s make some waffles!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 150 gram rode biet
– 100 gram kikkererwtenmeel
– 50 gram volkoren couscous
– 150 ml water
– 2 bosuitjes
– 1 jalepeño
– 1 teentje knoflook
– 2 tl komijn
– 1 tl bakpoeder
– 100 gram Maza rode bieten hoemoes
sesamzaad, limoen, koriander, bosui

Bereiding
1. Snijd de bosui, jalepeño en knoflook fijn
2. Meng in een kom het kikkererwten meel met de volkoren couscous, gesneden bosui, jalepeño, knoflook, komijn en bakpoeder
3. Blend met behulp van een staafmixer of blender de rode biet met het water tot een geheel
4. Giet het bietenmengsel bij de kom met meel en meng tot een beslag. Breng op smaak met peper en zout
5. Verhit een wafelijzer en vet deze in met wat olie
6. Bak hierin wafels van het beslag en herhaal dit tot het beslag op is
7. Maak de wafels af met de bieten hoemoes, sesamzaad, limoen, koriander en bosui

* Dit recept is gemaakt in samenwerking met Maza

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.