Ontbijt

Sinaasappel cranberry baked oats

Sinaasappel cranberry baked oats

Ben je op zoek naar een ontbijt voor de kerst die precies smaakt zoals de kerst zou moeten zijn? Dan is deze sinaasappel cranberry baked oats echt perfect. De combinatie van sinaasappel, cranberry en speculaaskruiden is wat mij betreft de ultieme kerst smaak. Deze heerlijke smaken gecombineerd in een verwarmend ontbijtje waardoor je huis ook meteen helemaal naar kerst ruikt. Dat wil je toch? Deze sinaasappel cranberry baked oats is makkelijk te maken en is ook nog eens hartstikke voedzaam. Ideaal als je het mij vraagt voor bij de kerst. Zo begin je de dag in ieder geval goed en kun je er lekker tegenaan. Heerlijk om gewoon voor jezelf te maken, maar ook ideaal om bij het ontbijt met meerdere van te genieten. Op zoek naar meer lekkere ontbijt recepten voor de kerst? Probeer dan ook zeker eens deze pannenkoeken met cranberry compote of deze chai gebakken havermout met appel.

Let’s make some baked oats!

Ingrediënten
voor 1 – 2 personen
– 80 gram havermout
– 200 ml plantaardige melk
– 1 banaan
– sap + rasp van 1/2 sinaasappel
– 50 gram cranberry’s
– 1 tl bakpoeder
– 1 tl vanille extract
– 1 tl maple syrup
– 1 tl speculaaskruiden
– 1 el amandelschaafsel
– snuf zout
– 100 gram plantaardige yoghurt
– 2 el sinaasappelsap
– 1 tl maple syrup

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Pureer de banaan samen met de plantaardige melk tot een glad geheel
2. Meng in een kom de havermout met het bakpoeder, speculaaskruiden en een snuf zout. Voeg hier vervolgens de plantaardige melk aan toe, gevolgd door de vanille extract, maple syrup, sap + rasp van 1/2 sinaasappel en de cranberry’s. Meng dit door elkaar tot een geheel en giet in een oven bestendige schaal
3. Verdeel het amandelschaafsel eroverheen en zet in de oven voor circa 30 minuten
4. Meng de plantaardige yoghurt met de eetlepel sinaasappelsap en maple syrup
5. Maak de baked oats af met de yoghurt

Sinaasappel cranberry baked oats

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.