Ontbijt Snacks Sweets

Chai vijgen bars

Chai vijgen bars

De herfst is officieel begonnen en dit is mijn favoriete seizoen qua smaken. Heerlijke verwarmende smaken en producten waar ik graag mee kook. Chai is een van die herfst smaken en vijgen zijn momenteel in het seizoen. Perfect om deze chai vijgen bars mee te maken. Ideaal wanneer je een lekker snel en makkelijk ontbijtje wilt hebben in de ochtend en geen zin meer hebt in de koude overnight oats. Deze chai vijgen bars kun je namelijk heel makkelijk van tevoren maken en in de ochtend even op te warmen. Serveer ze met wat (plantaardige) kwark, extra amandelpasta en vijgen en je hebt een snel, voedzaam en lekker ontbijt klaar staan. Ideaal nu de dagen weer kouder en donkerder worden. Je kunt deze goed invriezen om ze langer te kunnen bewaren en ze zijn ook heel erg lekker als tussendoortje. Op zoek naar meer lekkere ontbijtjes helemaal in de herfst sferen? Probeer dan ook zeker eens deze pompoen pannenkoeken met vijgen of dit chai bananenbrood.

Let’s make some oat bars!

Ingrediënten
voor 6 stuks
– 100 gram havermout
– 2 vijgen
– 1 banaan
– 200 ml plantaardige melk
– 1 el amandelschaafsel
– 1 el amandelpasta
– 1 el maple syrup
– 1 tl appel cider azijn
– 1 tl vanille extract
– 1 tl bakpoeder
– chai kruiden: 1 tl kaneel + 1 tl koek- en speculaaskruiden + 1/2 tl gemalen kardemom + 1/2 tl gemalen anijs + 1/4 tl gemalen gember
– snuf zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden
1. Prak de banaan in een kom en voeg hieraan de havermout toe, gevolgd door de chai kruiden, amandelpasta, bakpoeder, snuf zout, vanille extract, plantaardige melk, appel cider azijn, maple syrup en amandelschaafsel. Meng dit tot een geheel
2. Verdeel het mengsel in een bakvorm (ingevet of bekleed met bakpapier)
3. Snijd de vijgen in plakjes en verdeel deze over het mengsel heen. Bestrooi met wat amandelschaafsel
4. Zet in de oven voor circa 40 minuten totdat het geheel goudbruin is
5. Laat afkoelen en snijd in stukken

Chai vijgen bars

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.