Diner Lunch

Falafel caesar salade

Falafel caesar salade

Een caesar salade is voor mij een echte klassieke salade. Heel simpel, maar ook onwijs lekker. De echte caesar salade is niet vegetarisch, maar je kunt deze makkelijk vegetarisch maken. In deze falafel caesar salade heb ik gebruik gemaakt van falafel in plaats van kip/spek. Een super lekkere toevoeging aan en variatie op de klassieke caesar salade. Zelf heb ik ervoor gekozen om deze falafel caesar salade juist lekker simpel te houden, maar zoals je hieronder bij de tips kunt zien kun je hem zo aanvullen zoals jij zelf wilt en lekker vind. De caesar dressing is ook niet helemaal traditioneel, maar gemaakt op basis van hoemoes. Een super makkelijke en lekkere salade die je zo op tafel hebt staan. Op zoek naar meer lekkere recepten met hoemoes? Probeer dan ook zeker eens deze tabouleh burger of deze tofu nuggets.

Let’s make some salad!

Falafel caesar salade
Ingrediënten
voor 2 personen

– 2 kroppen baby romaine
– 250 gram Maza falafel
– 1 (volkoren) broodje
– 1 teentje knoflook
sesamzaad

voor de caesar dressing
– 50 gram Maza hoemoes naturel
– 1 teentje knoflook
– sap van ½ citroen
– 2 tl kappertjes
– 1 tl mosterd


Bereiding
1. Was de baby romaine en snijd in kleinere stukken
2. Maak de caesar dressing: snijd de knoflook en kappertjes fijn en meng met de overige ingrediënten voor de dressing. Breng op smaak met peper en zout en verdun eventueel met een beetje water
3. Snijd het (volkoren) broodje in kleine stukjes en maak het teentje knoflook fijn (je hoeft deze niet te snijden)
4. Verhit een pan op het vuur met wat olijfolie en bak hierin de stukjes brood met het teentje knoflook tot goudbruine croutons en leg de croutons even aan de kant
5. Gebruik dezelfde pan om de falafel te bakken. Voeg nog een scheutje olie toe om de falafel goudbruin te bakken
6. Maak de salade door de romaine sla te verdelen over 2 kommen, gevolgd door de falafel, croutons en caesar dressing

Tip: ik heb deze falafel caesar salade simpel gehouden, maar je kunt er je eigen twist aan geven door bijvoorbeeld extra Parmezaanse kaas toe te voegen, een (zacht) gekookt eitje of wat avocado.

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Maza

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.