Diner

Crispy tofu tortilla wraps

Crispy tofu tortilla wraps

Komende zaterdag – 24 september – is het burendag en samen met Santa Maria zet ik met deze tortilla wraps burendag op de kaart. Burendag staat zoals de naam al zegt in het teken van wat extra’s doen voor je buren. Hoe kan dat nou beter dan een lekkere maaltijd te koken voor jou én je buren? Naast dat je dit op burendag kunt doen, kun je dit natuurlijk vaker doen. Niet alleen voor je buren, maar misschien ook voor anderen die het lastig vinden om voor zichzelf te koken. Via stichting Thuisgekookt wordt hier meer aandacht voor gebracht en kun jij je steentje bijdragen door een extra maaltijd voor een ander te koken. Klinkt dit als iets wat jij zou willen doen? Aanmelden is heel erg makkelijk via deze link. 

De Tex Mex keuken is absoluut mijn favoriete keuken Het is lekker, er is zoveel variatie mogelijk en het is ideaal om te delen. De kruiden die gebruikt worden zijn zo smaakvol en ik vind het heerlijk om tortilla wraps met van alles te vullen. Zo ook deze crispy tofu tortilla wraps. Dit recept zit vol met smaak en je hebt niet eens een pan nodig. De oven doet het grote deel van het werk en daarna hoef jij alleen je wraps nog maar samen te stellen. De crispy tofu wordt heerlijk op smaak gemaakt door de taco kruiden en de avocado saus past daar perfect bij als frisse en romige tegenhanger. Een maaltijd die te lekker is om niet te delen.

Let’s make some tortilla wraps!

Ingrediënten
voor 4 personen
– 8 wortel tortilla wraps
– 1 blik maïs (300 gram)
– 2 rode paprika’s
– 1 ui
– 1 avocado
– sap van 1 limoen
– handje verse koriander
– paar handjes sla
ingelegde rode ui, koriander, sesamzaad

voor de crispy tofu
– 1 blok tofu (375 gram)
– 1 zakje taco seasoning
– 60 gram boekweitmeel
– 120 ml ongezoete (soja)melk
– 1 el maïzena
– 60 gram panko
– 1 tl knoflookpoeder
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– ½ tl zout

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Snijd de paprika in reepjes en de ui in halve ringen
2. Pers zoveel mogelijk vocht uit de tofu. Snijd vervolgens de tofu over de lengte door de helft en scheur met je handen in stukken
3. Meng in een schaaltje de panko met het paprikapoeder en knoflookpoeder
4. Maak in een andere kom het beslag door het boekweitmeel te mengen met de maïzena, taco seasoning en zout. Voeg vervolgens de ongezoete (soja)melk toe en roer tot een beslag
5. Haal de tofu stukjes door het beslag en rol ze vervolgens door de panko
6. Leg de tofu op een met bakpapier beklede bakplaat. Spray wat olijfolie over de tofu 
7. Verdeel ook de paprika en ui over deze bakplaat, breng op smaak met peper en zout en zet in de oven voor 30 minuten. Draai halverwege een keer om en spray de tofu opnieuw met wat olijfolie
8. Gebruik een staafmixer om een gladde saus te maken van de avocado, limoensap en koriander. Breng op smaak met peper en zout
9. Pak een wortel tortilla wrap en verdeel daar wat van de avocado saus overheen, gevolgd door wat sla, paprika reepjes, ui, mais, de tofu en maak af met wat ingelegde rode ui, koriander en sesamzaad. Ook heel lekker met wat extra Santa Maria salsa dip.

Dit recept is gemaakt in samenwerking met Santa Maria

Crispy tofu tortilla wraps

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.