Diner

Romesco pasta

Romesco pasta

De dagen worden weer kouder en korter en daarmee krijg ik steeds meer zin in comfortfood. Pasta is voor mij zo een gerecht wat echt puur comfortfood is. Heerlijk verwarmend en zoveel verschillende opties mogelijk. Deze romesco pasta is absoluut geen klassieke pasta, maar daarom zeker niet minder lekker. Eigenlijk is het heel simpel: je maakt de romesco en gebruikt deze als pasta saus. Super lekker en smaakvol en er zitten ook nog eens groenten in verwerkt. Deze romesco pasta wordt afgemaakt met gerookte amandelen die de pasta wat extra kick geven. Een heerlijk en makkelijk recept die perfect is om door de weeks te maken. Je kunt er altijd voor kiezen om wat (vega)kip toe te voegen om deze pasta wat eiwitrijker te maken. Hoe dan ook is dit een heerlijk recept die je zeker eens wil proberen! Op zoek naar meer van zulke lekkere pasta recepten? Probeer dan ook zeker eens deze romige rode pesto pasta of deze romige paprika pasta

Ingrediënten
voor 2 personen
– 150 gram (volkoren) pasta naar keuze
– 1 ui
– 200 gram spinazie
– 2 rode paprika’s
– 50 gram amandelen
– 4 teentjes knoflook
– sap van 1/2 citroen
– 1 el olijfolie
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– 1 tl komijn
– snuf chilipoeder
– handje gerookte amandelen
– handje cherry tomaatjes
optioneel: Parmezaanse kaas om af te maken

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Was de paprika’s en leg ze op een bakplaat bekleed met bakpapier. Leg ook de 4 teentjes knoflook erbij. Zet in de oven voor circa 30 minuten. Haal de knoflookteentjes er halverwege uit
2. Rooster de amandelen in een droge koekenpan
3. Wanneer de paprika’s gepoft zijn, verwijder de schil en de zaadlijsten en snijd in stukjes. Verwijder ook de schil van de teentjes knoflook
4. Doe alle ingrediënten voor de saus in een keukenmachine – de geroosterde paprika’s, amandelen, knoflook, citroensap, olijfolie, paprikapoeder, komijn en chilipoeder – en blend tot een gladde saus. Breng op smaak met peper en zout
5. Kook de pasta zoals beschreven staat op de verpakking. Houdt wat van het pasta water over voor de saus
6. Snipper de ui en fruit deze in een scheutje olijfolie aan
7. Voeg vervolgens de romesco saus toe, gevolgd door de gekookte pasta, wat pasta water en roer de spinazie erdoorheen zodat deze slinkt
8. Maak de pasta af met de gerookte amandelen en tomaatjes en eventueel wat Parmezaanse kaas

Romesco pasta

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *