Diner

Gevulde Portobello met risotto

Gevulde Portobello met risotto

Deze gevulde Portobello met risotto is een heerlijke maaltijd om te maken die maar weinig ingrediënten nodig heeft én heel erg lekker is. Deze Portobello’s kun je prima door de weeks maken, maar is ook perfect als maaltijd wanneer je juist wat uit wilt pakken en jezelf (of een ander) wilt verwennen. Het ziet er namelijk super feestelijk uit, en zo smaakt het ook. De Portobello’s worden gevuld met risotto en deze worden in de oven gegaard zodat ze lekker zacht worden. De risotto wordt lekker romig én op smaak gebracht door de hoemoes die hierin gebruikt wordt. Het klinkt misschien een beetje raar, maar geloof me dat deze het gerecht net dat beetje extra’s geeft. Een heerlijke combinatie van smaken die een super lekkere en feestelijke maaltijd maken. Op zoek naar meer recepten? Probeer dan ook eens deze paddenstoelen risotto of deze risotto met bloemkoolrijst.

Let’s make some risotto!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 4 portobello’s
– 150 gram risotto rijst
– 600 ml groentebouillon
– 1 ui
– 3 teentjes knoflook
– 100 gram tomaat basilicum hoemoes
– 1 el edelgistvlokken of Parmezaanse kaas
– 1 el citroensap
– 250 gram cherry tomaten
pijnboompitten, verse basilicum, optioneel: Parmezaanse kaas

Bereiding
1. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Gebruik een lepel om de binnenkant van de portobello eruit te halen en snijd dit fijn. Let op dat je de portobello heel houdt
2. Maak de groentebouillon en laat zachtjes op het vuur staan
3. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie of boter. Fruit hierin de ui en de helft van de knoflook aan. Bak ook even de fijngesneden portobello stukjes mee
4. Voeg vervolgens de rijst toe en bak dit circa 2 minuten mee totdat deze glazig wordt
5. Doe daarna een soeplepel bouillon erbij en laat de rijst alle bouillon absorberen. Voeg ook de verse Italiaanse kruiden op dit moment toe aan de risotto. Wanneer de bouillon geabsorbeerd is, kun je een nieuwe soeplepel met bouillon toevoegen. Herhaal dit proces totdat alle bouillon op is. Dit duurt circa 20 – 25 minuten en blijf ondertussen goed roeren
6. Verwarm ondertussen de oven op 200 graden. Bestrooi de buitenkant van de portobello’s met een beetje olie en leg deze met de buitenkant naar beneden. Leg ook de tomaatjes hiertussen
7. Wanneer de risotto zo goed als klaar is, voeg dan de hoemoes toe, samen met de edelgistvlokken/Parmezaanse kaas en het citroensap. Breng de risotto op smaak met peper en zout
8. Verdeel de risotto over de portobello’s en zet voor circa 15 minuten in de oven

1 Reactie

  1. […] Risotto is echt ultiem comfort food als je het mij vraagt en deze tomaat paprika risotto is echt een heerlijke variant. De tomaten en paprika worden eerst in de oven geroosterd waardoor ze extra smaakvol worden en daarna wordt de risotto in dit mengsel gegaard. Dit maakt de risotto niet alleen super smaakvol maar ook lekker romig. Ik denk dat deze tomaat paprika risotto echt een nieuwe favoriet van mij is, die dus zeker nog vaker op tafel komt te staan. Dit gerecht duurt wat langer om te maken en daarom is hij perfect voor het weekend. Lekker om dan wat langer de tijd te nemen om in de keuken te staan en te genieten van een heerlijke zelfgemaakte maaltijd. Op zoek naar andere lekkere risotto recepten? Probeer dan ook zeker eens deze paddenstoelen risotto of deze gevulde Portobello met risotto. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *