Diner Lunch

Sweet&spicy spring rolls

Sweet&spicy spring rolls

Het zomerse weer is eindelijk in zicht en dat betekent dat er weer lekker zomerse maaltijden op tafel komen. Spring rolls passen wat mij betreft perfect op een zomerse dag. Ze zijn lekker fris en je kunt ze eigenlijk vullen met alles wat je lekker vind. Deze keer heb ik sweet&spicy spring rolls gemaakt, met lekker zoete mango en een pittige tempeh. Heerlijk met een makkelijke en zelfgemaakte (en licht pittige) pinda dipsaus. Mocht je niet zo van pittig houden, dan kun je natuurlijk altijd de hoeveelheid sriracha aanpassen zodat hij wat milder wordt. Maakt het er zeker niet minder lekker op. Het is misschien wel even een werkje, maar het resultaat mag er zeker zijn. Een perfecte maaltijd die zowel voor de lunch als voor diner gegeten kan worden. Deze sweet&spicy spring rolls zullen hier de komende zomerse dagen zeker nog een keer op tafel komen te staan.

Let’s make some spring rolls!

Ingrediënten
voor 2 personen / 8 spring rolls
– 8 rijstvellen
– 250 gram tempeh
– 1 avocado
– 1/2 mango
– 1/4 stuk komkommer
– 2 handjes wortel julienne
– handje verse koriander
– 2 el gehakte pinda’s
– 1 el sesamolie
– 2 el sojasaus
– sap van 1/2 limoen
– 1 tl sriracha
– 1 tl maple syrup
– snuf gerookt paprikapoeder
– snuf knoflookpoeder
extra limoen, sesamzaad

voor de pinda dipsaus
– 2 el pindakaas
– 1 el sojasaus
– 2 tl maple syrup
– 2 tl sriracha
– sap van 1/2 limoen
– 2 el amandelmelk (ongezoet)
– snuf knoflookpoeder

Bereiding
1. Begin met het marineren van de tempeh. Snijd de tempeh in dunne plakjes. Meng voor de marinade de sesamolie met de sojasaus, sesamolie, limoensap, sriracha, maple syrup, gerookt paprikapoeder en knoflookpoeder. Meng de tempeh hier door zodat de tempeh volledig bedekt is met de marinade. Laat voor minimaal 30 minuten marineren en draai een keer halverwege om

Verwarm de oven voor op 200 graden
2. Leg de tempeh plakjes op een bakplaat met bakpapier en zet in de oven voor 25 minuten. Draai halverwege een keer om
3. Snijd de mango, avocado en komkommer in reepjes. Leg ook de koriander, wortel julienne en gehakte pinda’s klaar
4. Meng alle ingrediënten voor de dipsaus tot een gladde saus. Voeg eventueel wat extra amandelmelk toe als deze te dik is
5. Zet een diepe kom klaar gevuld met lauwwarm water (niet kokend) en een bord waarop je de spring rolls kunt rollen
6. Week een rijstvel voor circa 10 seconden in het lauwwarme water en leg op het bord. Vul de rijstvellen met de plakjes mango, avocado, komkommer, tempeh, wortel julienne, koriander en gehakte pinda’s. Vouw vervolgens de buitenkanten van het rijstvel naar binnen en rol de spring roll voorzichtig op
7. Herhaal dit met de overige rijstvellen
8. Serveer de spring rolls met de pinda dipsaus, extra limoen en sesamzaad

Sweet&spicy spring rolls 2

1 Reactie

  1. […] en lekkere maaltijd. Op zoek naar meer lekkere summer/spring rolls? Probeer dan ook zeker eens deze sweet&spicy spring rolls of deze tofu spring […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.