Als ontbijt kom ik zelf toch vaak uit bij havermout. Het is een makkelijk ontbijt waar je veel mee kunt variëren en wat ontzettend voedzaam is. Toch vind ik het soms lekker om eens wat anders te nemen in plaats van havermout, een smoothiebowl of een kommetje yoghurt. Dat zijn wel de ontbijtjes waar ik het snelst op terug kom. Deze cashew boekweit pap is een heerlijke variatie op je standaard ontbijt. Het is eigenlijk meer een kruising tussen een smoothiebowl en een pap, aangezien het een romig geheel wordt en niet echt de textuur heeft van bijvoorbeeld een havermoutpap. De boekweit en cashews zorgen voor de vromigheid, terwijl de dadel en banaan zorgt voor een lekker zoete smaak. Daarnaast zijn boekweit en cashewnoten ontzettend voedzaam, waardoor je met dit ontbijt de ochtend helemaal goed kunt komen. Op zoek naar meer ontbijt inspiratie? Kijk dan zeker eens op mijn ontbijt pagina.
Let’s make some porridge!
Ingrediënten
voor 1 – 2 personen
– 60 gram boekweit korrels
– 20 gram cashewnoten
– 1 medjoul dadel
– 1/2 banaan
– 2 el amandelmelk
– 1 tl vanille extract
– snuf kaneel
– snuf zout
vers fruit, amandelschaafsel, kokosrasp
Bereiding
Let op: zet dit de avond van tevoren alvast klaar
1. Doe de boekweit korrels en de cashewnoten in een bakje en voeg hier ruim water aan toe. Laat dit voor een nacht weken
2. Spoel de boekweit korrels en de cashewnoten af en doe deze in een blender
3. Voeg de overige ingrediënten hieraan toe: de dadel, 1/2 banaan, amandelmelk, vanille extract, kaneel en een snuf zout. Blend dit tot een glad geheel
4. Doe de cashew boekweit pap in een kom en maak deze af met vers fruit, wat amandelschaafsel en kokosrasp