Ontbijt

Mocha overnight oats

Mocha overnight oats

De mocha overnight oats is de perfecte start van je dag. Een ontbijt, chocola en koffie in één en dat terwijl je deze de avond van tevoren al klaar zet. Wat wil je nog meer toch? Zo heb je snel en makkelijk een heerlijk ontbijtje voor je staan. Ik vind overnight oats echt een ideaal ontbijt wanneer ik in de ochtend niet zoveel tijd heb maar toch een lekker en voedzaam ontbijtje wil hebben. Met deze mocha overnight oats kom je zeker de ochtend goed door. Heerlijk romig, vol met een koffie smaak en afgemaakt met een lekkere en simpele chocoladesaus. Dit is weer een lekkere afwisseling op een standaard havermout ontbijt.

Let’s make some overnight oats!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 80 gram havermout
– 1 banaan
– 150 ml plantaardige melk
– 100 gram (kokos)yoghurt
– 1 shot espresso
– 1 el chiazaad
– 1 el cacao poeder
– 1 tl vanille extract
– snuf kaneel
– 1 el pure chocolade chips
– 1 el amandelpasta
frambozen, geroosterd amandelschaafsel, kokosrasp

Bereiding
Maak de overnight oats de avond van tevoren
1. Zet een espresso en laat deze afkoelen
2. Meng in een kom de havermout met de chiazaad, cacaopoeder en kaneel
3. Prak de banaan en voeg deze toe aan het havermout mengsel, samen met de plantaardige melk, espresso, vanille extract en de helft van de (kokos)yoghurt. Voeg eventueel nog wat maple syrup of andere zoetstof toe wanneer je van een wat zoeter ontbijt houdt
4. Meng het geheel door elkaar en zet in de koelkast
5. Roer in de ochtend de overnight oats goed door. Voeg eventueel wat extra plantaardige melk toe als deze te dik is geworden
6. Verdeel de overnight oats over twee glaasjes en verdeel vervolgens de overige (kokos)yoghurt erover
7. Doe de chocolate chips in een schaaltje en laat deze smelten. Meng de eetlepel amandelpasta erdoorheen tot een gladde chocoladesaus
8. Maak de overnight oats af met de frambozen, geroosterd amandelschaafsel, chocoladesaus en kokosrasp

Mocha overnight oats
Mocha overnight oats

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.