Ontbijt

Groene asperge risotto

Groene asperge risotto

Het asperge seizoen is alweer bijna voorbij, dus ik geniet er nog even van zolang ze er nog zijn. Deze groene asperge risotto is een van mijn favoriete gerechten om met groene asperges te maken. Hij is lekker fris en perfect voor deze tijd van het jaar. Door het gebruik van het sap en de rasp van de citroen krijg je een lekker fris gerecht. In dit gerecht maak ik gebruik van zowel diepvries asperges als verse asperges. De diepvries asperges blend je tot een glad geheel en meng je door de risotto heen voor een mooie groene kleur en extra smaak. De verse asperges worden gegrild en maakt het gerecht helemaal af. Hij is eigenlijk best makkelijk te maken en je hebt niet eens zoveel ingrediënten nodig. Ben je op zoek naar meer lekkere asperge gerechten? Probeer dan ook zeker eens deze asperge aardappel salade of deze gevulde zoete aardappel met asperges.

Let’s make some risotto!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 150 gram risotto rijst
– 700 ml groentebouillon
– 1 ui
– 3 teentjes knoflook
– 200 gram diepvries asperges
– 350 gram groene asperges
– handje verse basilicum
– sap + rasp van 1/2 citroen
– 2 el Parmezaanse kaas
pijnboompitten, cherry tomaatjes, extra Parmezaanse kaas

Bereiding
1. Kook de diepvries asperges voor 5 minuten, giet deze af en meng in een blender met de basilicum en een flinke scheut van de groentebouillon
2. Snipper de ui en snijd de knoflook fijn. Verwijder de uiteinden van de groene asperges
3. Verhit een pan op het vuur met een scheut olie en fruit hierin de ui. Voeg vervolgens de knoflook toe en bak nog even mee
4. Doe de risotto rijst erbij in de pan en bak ook dit even mee. Voeg vervolgens lepel voor lepel wat van de groentebouillon toe totdat de rijst gaar is
5. Grill ondertussen de asperges met wat olijfolie in een grillpan
6. Voeg op het einde het asperge-basilicum mengsel toe en verhit dit nog even mee. Roer ook de citroenrasp, citroensap en Parmezaanse kaas erdoorheen. Breng op smaak met peper en zout en serveer met de gegrilde asperges, cherry tomaatjes, pijnboompitten en extra Parmezaanse kaas

Groene asperge risotto

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.