Uncategorized

Harissa bloemkool

Harissa bloemkool

Dit recept voor harissa bloemkool laat zien dat bloemkool echt veelzijdig is. Bloemkool kun je op veel verschillende manieren gebruiken, maar mijn favoriete manier is om het te roosteren. Sowieso is groenten roosteren mijn favoriete manier om groenten te bereiden. In deze variant wordt de bloemkool gemengd met harissa kruiden en daarmee geroosterd. Samen met kikkererwten die ook lekker krokant worden. Hierbij maak je een heerlijke feta dip waarop je de geroosterde groenten kunt serveren. Om het gerecht helemaal af te maken geeft de granaatappel en ‘hot honey’ een lekker zoetje en wat pittigs en de munt en dille maken het geheel lekker fris. Een super lekkere combinatie van verschillende smaken en nog eens een heerlijke manier om je groenten binnen te krijgen. Het lijkt misschien wat werk, maar dit recept is echt super makkelijk te maken. Deze harissa bloemkool is het voorbeeld van een van mijn favoriete soort maaltijden. De dip, topping en brood maaltijden. Een lekkere en leuke manier om een gebalanceerde maaltijd te maken. Ben je op zoek naar meer lekkere bloemkool recepten? Probeer dan ook zeker eens deze geroosterde bloemkool of deze BBQ bloemkool wings.

Let’s make some harissa cauliflower!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 1/2 bloemkool
– 1 klein blikje kikkererwten (200 gram)
– 150 gram feta
– 100 gram yoghurt
– 3 teentjes knoflook
– sap + rasp van 1/2 citroen
– 1 el harissa
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– 1 tl knoflookpoeder
– 1 el olijfolie
– 1 el honing + snuf chilivlokken + 1/2 tl witte wijn azijn
– 2 el granaatappelpitjes
– handje verse munt en dille
sesamzaad, flatbread

Bereiding
Verwarm de oven voor op 220 graden
1. Maak de bloemkool schoon en snijd in kleine roosjes. Kook deze in circa 5 minuten beetgaar
2. Spoel de kikkererwten af en laat uitlekken
3. Verdeel de bloemkool roosjes en kikkererwten over een met bakpapier beklede bakplaat. Bestrooi met de harissa, paprikapoeder, knoflookpoeder, peper, zout en olijfolie. Meng dit door elkaar en voeg ook de teentjes knoflook toe aan de bakplaat. Besprenkel deze met wat olijfolie en zet in de oven voor circa 35 minuten. Meng halverwege een keer door
4. Maak de feta spread door in een keukenmachine de feta te mengen met de yoghurt, geroosterde knoflook teentjes en het sap + rasp van 1/2 citroen
5. Meng in een schaaltje de honing met de chili vlokken en witte wijn azijn
6. Verdeel de feta spread over een bord, gevolgd door de geroosterde bloemkool en kikkererwten, granaatappel pitjes, munt, dille en de honing. Maak af met wat sesamzaad en serveer met (volkoren) platbrood

Harissa bloemkool

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.