Uncategorized

Vega kip kerrie salade

Vega kip kerrie salade

Voordat ik vegetarisch at was kip kerrie salade mijn favoriet. Ik denk dat ik elke week wel broodjes at met deze kip kerrie salade. Natuurlijk niet vegetarisch en een stuk minder voedzaam. Het werd dus tijd dat ik zelf hier een vegetarische variant op ging maken die ook nog eens een stuk voedzamer is. Deze vega kip kerrie salade is zeker geslaagd en ga ik vaker maken. Hij is eigenlijk vrij makkelijk te maken, je hebt niet heel veel ingrediënten nodig en hij is ook nog eens mega lekker. Sowieso dat ik zelfgemaakte salades veel lekkerder vind dan die uit de supermarkt, dus deze vega kip kerrie salade is een win-win. Heerlijk voor het weekend om net wat meer uit te pakken en deze salade te maken en van te genieten. Op zoek naar meer lekkere salades? Probeer dan ook zeker eens deze mango kerrie salade of deze kikkererwten ’tonijn’ salade.

Let’s make some curry salad!

Ingrediënten
voor 2 – 3 personen
– 160 gram vegetarische kipstuckjes
– 150 gram verse ananas
– 2 stengels bosui
– 1 flinke el verse bieslook
– 4 el (plantaardige) yoghurt
– 2 el mayonaise (light)
– 2 el kerriepoeder
– 1 el citroensap
(volkoren)broodjes, veldsla, extra bieslook en bosui

Bereiding
1. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie en bak hierin de kipstuckjes goudbruin
2. Laat de kipstuckjes afkoelen en gebruik daarna een vork om de kipstuckjes uit elkaar te trekken
3. Snijd ondertussen de ananas in kleine blokjes en de bieslook en bosui fijn
4. Meng alle ingrediënten voor de salade door elkaar: de kipstuckjes, ananas, bosui, bieslook, yoghurt, mayonaise, kerriepoeder en citroensap. Breng het geheel op smaak met peper en zout
5. Serveer de kerriesalade op een volkoren broodje met wat veldsla, extra bieslook en bosui

Vega kip kerrie salade

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.