Snacks

BBQ bloemkool wings

BBQ bloemkool wings

Deze BBQ bloemkool wings zijn een perfecte snack voor bij de borrel in het weekend. Ze zijn makkelijk te maken en vol van smaak. Serveer ze met deze zelfgemaakte cashewdip, maak zelf een snelle knoflooksaus of kies voor een (vegan) mayonaise of knoflooksaus. Geloof me als ik zeg dat deze bloemkool wings een succes gaan zijn. Ze zijn smokey en dat maakt ze een perfecte snack. Daarnaast eet je eigenlijk groenten, maar dan verpakt in een comfortfood snack. Wat is hier niet goed aan?! Om het makkelijk te houden heb ik gekozen voor een kant-en-klare barbecuesaus, maar mocht je net wat meer uit willen pakken dan kun je er natuurlijk ook altijd voor kiezen om deze zelf te maken. In ieder geval heb je met deze BBQ bloemkool wings een originele en lekkere snack om te serveren.

Let’s make some BBQ cauliflower wings!

Ingrediënten
voor 1 portie
– 1/2 bloemkool (circa 400 gram)
– 60 gram boekweitmeel
– 120 ml water
– 1 1/2 el maizena
– 1 el olie
– 1 tl knoflookpoeder
– 1/2 tl gerookt paprikapoeder
– 1/2 tl zout
– 80 ml barbecuesaus

voor de cashewdip
– 50 gram cashewnoten
– 60 ml ongezoete plantaardige melk
– 1 teentje knoflook
– 1 tl citroensap
– 1 tl appel cider azijn
– 1 tl maple syrup
– 1 tl uienpoeder
– 1/2 tl zout
– 1 el fijngesneden bieslook

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden
1. Laat de cashewnoten 30 minuten weken in kokend water of zorg ervoor dat je deze de dag van tevoren al laat weken
2. Maak de bloemkool schoon en snijd in roosjes
3. Meng in een kom het boekweitmeel met de maizena, knoflookpoeder, paprikapoeder en zout. Voeg vervolgens het water en de olie toe en meng dit tot een geheel
4. Haal de bloemkoolroosjes door het beslag heen en leg deze op een met bakpapier beklede bakplaat. Zet in de oven voor 25 minuten en draai halverwege een keer om

Maak ondertussen de cashewdip
5. Spoel de geweekte cashewnoten af en doe deze in een blender. Voeg de rest van de ingrediënten toe behalve de bieslook. Meng dit tot een gladde dipsaus
6. Voeg ten slotte de bieslook toe en meng dit kort nog even mee

7. Haal de bloemkool uit de oven en doe deze in een kom. Voeg hier de barbecuesaus aan toe en meng dit nog een keer goed door
8. Zet de bloemkool terug in de oven voor 5 minuten
9. Serveer de bloemkool ‘wings’ met de cashewdip

BBQ bloemkool wings

1 Reactie

  1. […] tijdje geleden maakte ik deze heerlijke BBQ bloemkool wings. Een heerlijk recept die je lekker als snack kunt eten en meteen een flinke portie groenten […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.