Diner

Chili met Pulled Oats

Chili met Pulled Oats

Deze chili met Pulled Oats is een heerlijk recept voor een Mexicaanse chili, die vol zit met plantaardige eiwitten. Pulled Oats is een ‘vleesvervanger’, of hoe ik het liever noem: eiwitbron, op basis van haver, erwten en tuinbonen eiwit. Het bevat maar liefst 30 gram eiwit per 100 gram, wat dus een geweldige toevoeging is in je maaltijd. Daarnaast heeft het een pulled structuur, wat het toch een idee van vleesvervanger geeft. Ik ben fan van deze Pulled Oats en in dit recept is het echt een topper.

Let’s make some chili!

Ingrediënten
voor 4 personen
– 1 pakje Gold & Green Pulled Oats
– 1 blik kidneybonen (400 gram)
– 1 blik maïs (300 gram)
– 2 rode paprika’s + 1 gele paprika
– 1 ui
– 1 jalepeño
– 4 teentjes knoflook
– 4 el Mexicaanse taco kruiden
– 1 tl gerookt paprikapoeder
– 1 blikje tomatenpuree (70 gram)
– 1 blik tomatenblokjes (400 gram)
– 1 avocado
– 300 gram zilvervliesrijst
limoen, verse koriander/peterselie

Bereiding
1. Was de paprika’s, verwijder de zaadlijsten en snijd deze in kleine stukjes. Snipper de uien, pers de knoflook uit en snijd de jalepeño fijn
2. Spoel de kidneybonen en maïs af en laat deze uitlekken
3. In een pan, verhit wat olie en fruit hierin de knoflook, ui en rode peper
4. Voeg de gesneden Pulled Oats toe en bak dit even mee, voeg daarna ook de paprika toe
5. Voeg vervolgens de Mexicaanse tacokruiden en het gerookt paprikapoeder toe en bak dit nog circa 1 minuut. Doe dit vervolgens ook met het blikje tomatenpuree
6. Doe de tomatenblokjes, maïs en kidneybonen erbij en laat circa 10 minuten zachtjes koken
7. Kook de rijst volgens de verpakking
8. Serveer de chili met de rijst, avocado, partjes limoen en verse koriander of peterselie

Chili met Pulled Oats

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.