Diner

Taco’s met portobello

Taco's met portobello

Weer een heerlijk Mexicaans recept. Deze taco’s met portobello is een lekker kleurrijk gerecht. Dat ik dol ben op de Mexicaanse keuken is geen geheim. Ik kan dit echt wel een paar keer per week eten en het nog steeds niet zat worden. Je kunt er ook heel veel mee variëren en dat vind ik er zo top aan. Naast dat ik ook gewoon heel erg van de smaken houd. Voor dit recept heb ik een maïskolf gebruikt en deze gegrild, wat een extra smaak geeft aan het gerecht. Mocht je het graag wat sneller en simpeler willen maken, kun je natuurlijk ook altijd een blikje maïs gebruiken. Eventueel kun je deze ook even opbakken in een pan, of meebakken met de andere groenten. Een heerlijk recept dus voor eigenlijk altijd. Ik krijg er nu alweer helemaal zin in.

Let’s make some taco’s!

Ingrediënten
voor 2 personen
– 2 portobello’s
– 1 rode paprika
– 1 gele paprika
– 1 maïskolf
– 6 mini tortilla wraps
– 1 blikje zwarte bonen (200 gram)
– 1 ui
– 1 avocado
– 2 el tacokruiden
– 1 tomaat
– sap van 1/2 limoen
verse koriander, baby romaine, limoen partjes

Bereiding
1. Zet een pan met kokend water op het vuur en kook hierin de maïskolf voor circa 5 minuten. Giet deze vervolgens af en leg de maïskolf op een grillpan. Grill de maïskolf rondom
2. Snijd de portobello’s in plakjes, de paprika in reepjes en de ui in halve ringen
3. Verhit een pan op het vuur met een scheutje olie en bak hierin de portobello, paprika en ui. Bestrooi vervolgens met de tacokruiden en bak nog even mee. Breng op smaak met peper en zout
4. Spoel de zwarte bonen af en laat uitlekken
5. Snijd de tomaat in blokjes en de avocado in plakjes
6. Meng de blokjes tomaat met wat verse koriander en het sap van 1/2 limoen. Breng op smaak met peper en zout
7. Als de maïskolf gegrild is, maak dan de maïskolf schoon door de maïskorrels van de kolf af te snijden
8. Verwarm een bakpan op het vuur zonder olie en verwarm hier de tortilla’s circa 10 minuten per kant
9. Stel de taco’s samen door wat baby romaine op de taco’s te doen, de gebakken portobello, paprika, ui, gegrilde maïs, zwarte bonen, avocado en de tomatensalsa
10. Maak af met wat verse koriander en extra limoen

Taco's met portobello

1 Reactie

  1. […] Als je het mij vraagt zijn taco’s een perfecte zomerse maaltijd. Ze zijn makkelijk te maken en je kunt ze vullen met alles wat je maar wilt. Deze Mexicaanse tofu scramble taco’s zijn gevuld met een heerlijke tofu scramble met een Mexicaanse twist. Dit geeft de tofu scramble een lekkere smaak en is een perfecte vulling voor in taco’s. Deze taco’s zijn eiwitrijk door de tofu en zit ook vol met groenten. Een lekkere en voedzame maaltijd dus! Afgemaakt met romige avocado, een licht pittige tomaten salsa en ingelegde rode ui zijn deze Mexicaanse tofu scramble taco’s een echte smaakbom. Op zoek naar meer lekkere taco recepten? Probeer dan ook zeker eens deze BBQ tofu taco’s of deze taco’s met Portobello. […]

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.